Rafael Nadal legyőzte Markosz Bagdatiszt, és bejutott a döntőbe

Vágólapra másolva!
2007.11.03. 19:24
Nehéz helyzetből fordított Rafael Nadal Markosz Bagdatisz ellen a férfi teniszezők párizsi mesterversenyének elődöntőjében, és ezzel bejutott a torna vasárnapi fináléjába. A 2. helyen kiemelt spanyol klasszis az első szett elvesztése után 4:6, 6:4, 6:3-ra győzte le az Australian Open 2006. évi döntősét.
Rafael Nadal fokozatosan vette át az irányítást Bagdatisz ellen
Reuters
Rafael Nadal fokozatosan vette át az irányítást Bagdatisz ellen
Rafael Nadal fokozatosan vette át az irányítást Bagdatisz ellen
Reuters
Rafael Nadal fokozatosan vette át az irányítást Bagdatisz ellen

Rafael Nadal vár a David Nalbandian–Richard Gasquet meccs győztesére a 2,45 millió dollár öszedíjazású párizsi mesterverseny döntőjében.

A világranglista második helyén álló mallorcai versenyző lehet Andre Agassi után a második, aki a Roland Garroson és ezen a viadalon is győzni tud, ha vasárnap megnyeri a finálét.

A Mestersorozatban először elődöntőig jutó Markosz Bagdatisz számára azért lett volna nagyon fontos a győzelem a mai összecsapáson, mert így megmaradt volna az esélye, hogy a világranglista első nyolc helyezettje közé kerülve részt vehessen a sahghaji Mesterek Kupáján, a korábbi ATP-világbajnokságon.

A ciprusi veresége azonban azt jelenti, hogy a kínai nagyvárosban Richard Gasquet lehet majd ott nyolcaddiként a legjobbak között.

Noha Nadal az első játszmában gyorsan elhúzott 3:0-ra, a következő hat játékot Bagdatisz nyerte, ami természetesen azt jelentette, hogy az első felvonás az övé lett.

A MESTEREK KUPÁJA RÉSZTVEVŐI

  • Roger Federer
  • Rafael Nadal
  • Novak Djokovics
  • Nyikolaj Davigyenko
  • Andy Roddick
  • David Ferrer
  • Fernando Gonzalez
  • Richard Gasquet
Bagdatisz a második szakasz elején is elvette Nadal adogatását, de a hispán visszavágott, és 3:3-nál egyenlített.

A következő néhány gém szoros volt, mígnem a ciprusi ismét elveszítette a szervajátékát, majd egy hálóba ütött tenyeressel a játszmát is.

A döntő szettben úgy tűnt, Bagdatisz előtte minden puskaporát.

A negyedik játékban Nadal sikeres bréket hajtott végre, majd továbbra is ellenőrzése alatt tartva az eseményeket és a második meccslabdáját kihasználta.

ATP-TORNA, BNP PARIBAS MASTERS, A MESTERSOROZAT 9. ÁLLOMÁSA, PÁRIZS (2,5 millió dollár összdíjazás)

ELŐDÖNTŐ:
Nadal (spanyol, 2.)–Bagdatisz (ciprusi) 4:6, 6:4, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik