Rafael Nadal felőrölte Stanislas Wawrinka ellenállását is

Vágólapra másolva!
2007.11.01. 16:57
Két játszmában harcolta ki a továbbjutást Rafael Nadal a a 2,08 millió euró összdíjazású párizsi férfi tenisztornán. A világranglistán második helyen álló spanyol klasszis Stanislas Wawrinkát búcsúztatta. A negyeddöntőbe jutott Markosz Bagdatisz, Andy Murray és Tommy Robredo is.
Rafael Nadal ismét megmutatta mekkora akaratereje van
Reuters
Rafael Nadal ismét megmutatta mekkora akaratereje van
Rafael Nadal ismét megmutatta mekkora akaratereje van
Reuters
Rafael Nadal ismét megmutatta mekkora akaratereje van

Remekül és bátran kezdte a mérkőzést a svájci Wawrinka a világranglista második helyzetettje ellen. A papíron esélytelenebb versenyző remekül kombinált a rövid ütésekkel, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen 3:2-re vezetett, amikor elvette a spanyol adogatását, és nagy lépést tett az első szett megnyerése felé.

Ekkor azonban ”felébredt” Nadal, és ismét tanúbizonyságot tett hatalmas akaraterejéről, visszavette a brékelőnyt, hozta saját szerváit, és így kiegyenlített.

A folytatásban ismét a spanyol brékelt, és így ő adogathatott a szettért. Nem is hibázta el a lehetőséget, 6:4-re meg is nyerte ezt a felvonást.

A második játszma elején már semmit nem bízott a véletlenre a világ jelenlegi második legjobbja, és rögtön elvette Wawrinka adogatásait, és ezután gondosan figyelt arra, hogy saját szerváit ne bukja el.

Végül 5:3-as spanyol vezetésnél a már kissé megtört svájci adogatott, de hiába küzdött, nem bírt Nadallal, így a salakmenő 6:3-ra nyerte ezt a szettet, és bejutott a negyeddöntőbe a 2,08 millió euró összdíjazású párizsi férfi tenisztornán.

A ciprusi Markosz Bagdatisz két sima játszmában legyőzte a negyedik helyen kiemelt, címvédő orosz Nyikolaj Davigyenkót, ezzel ő is bejutott a legjobb nyolc közé.

Andy Murray két szettben győzte le a francia Santotrót, míg Tommy Robredo 7:5, 7:5-re verte Canast a nyolcaddöntőben.

2,08 MILLIÓ EURÓ ÖSSZDÍJAZÁSÚ FÉRFI TENISZTORNA, PÁRIZS

NYOLCADDÖNTŐ:
Markosz Bagdatisz (ciprusi) Nyikolaj Davigyenko (orosz, 4.) 6:2, 6:2
Andy Murray (brit, 15.) Fabrice Santoro (francia) 6:4, 6:2
Rafael Nadal (spanyol, 2.) Stanislas Wawrinka (svájci) 6:4, 6:3
Tommy Robredo (spanyol, 8.) Guillermo Canas (argentin, 11.) 7:5, 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik