Gyementyjeva ellenállhatatlan játékkal fordított Serena Williams ellen

Vágólapra másolva!
2007.10.14. 14:29
Jelena Gyementyjeva sikerével zárult a moszkvai Kremlin Kupa WTA-torna vasárnap, miután az orosz klasszis három játszmában diadalmaskodott a világranglista 7. helyezettje, Serena Williams ellenében. Gyementyjeva 5-7-re elveszítette az első játszmát, utána viszont valósággal megtáltosodott, és 6-1, 6-1-gyel kiütötte amerikai vetélytársát.
Gyementyjeva extázisban
Gyementyjeva extázisban
Gyementyjeva extázisban
Gyementyjeva extázisban

A moszkvai születésű, tehát hazai pályán versenyző 26 éves orosz három játszmalabdát is hárítva egyenlített 4-5-s állás után, végül mégis alulmaradt az első szettben 7-5-re.

Az emiatt rettentően bosszús orosz csillag aztán összekapta magát, s a folytatásban mindkét játszmában háromszor is elvette ellenfele adoagatójátékát, szinte megszégyenítve esélyesebb riválisát.

Az orosz hölgy győzelme azért is mondható szenzációsnak, mivel karrierje során nem hogy meccset, még szettet sem sikerült nyernie a korábbi világelső Serena Williams ellen.

Gyementyjeva 10000 néző előtt csikarta ki a győzelmet azután, hogy 2001-ben és 2004-ben nem sikerült győznie a torna fináléban.

WTA TORNA, MOSZKVA (KREMLIN KUPA)

DÖNTŐ
Jelena GYEMENTYJEVA – Serena WILLIAMS 5-7, 6-1, 6-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik