Újabb szenzáció New Yorkban: Radwanska legyőzte Sarapovát

Vágólapra másolva!
2007.09.01. 19:50
Szávay Ágnes csodálatos diadala után újabb szenzációval folytatódott New Yorkban az amerikai nyílt teniszbajnokság: Agnieszka Radwanska ugyanis három játszmás találkozón legyőzte a korábbi világelső Marija Sarapovát. Így női egyesben elbúcsúzott a 2. helyen kiemelt címvédő.
Marija Sarapova pocsék játékkal búcsúzott
Reuters
Marija Sarapova pocsék játékkal búcsúzott
Marija Sarapova pocsék játékkal búcsúzott
Reuters
Marija Sarapova pocsék játékkal búcsúzott

Pedig előzetesen mindenki azt várta, a szinte teljesen egészséges Sarapova simán nyer a Szávay korosztályához tartozó lengyel tinédzser ellen. A világranglista 32. helyén álló Radwanska azonban másként gondolta, érezte, pályafutása legnagyobb sikerét érheti el.

Már a 46 perces első szett mutatta, gondjai lehetnek az orosz szépségnek, ugyanis rengeteget rontott. Sarapova 19, míg ellenfele mindössze 6 alkalommal, így hiába volt jobb a nyerő ütések (13-8) tekintetében. Radwanska háromszor brékelt, így szettelőnyhöz jutott, hiszen csak kétszer veszítette el adogatójátékát.

A 38 perces második játszma nagy fordulatot hozott, Sarapova „felébredt”, háromszor nyerte el ellenfele szerváját és biztosan egyenlített. Ekkor úgy gondolhatta, most már „sínen van”, de nagyott tévedett.

A rendkívül tehetséges Radwanska ugyanis valahonnan ismét erőt merített, ismét háromszor brékelt és viszonylag simán diadalmaskodott.

Marija Sarapova csak magát okolhatja a kudarcért, ugyanis 49 önhibával még a lengyel teniszezőnél rosszabb képességű játékosok ellen is gondban lett volna. Radwanska azonban előbb-utóbb a közvetlen élmezőny tagja lesz Szávayval együtt…

AMERIKAI NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG, US OPEN (NEW YORK)

  • NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
  • Radwanska (lengyel)-Sarapova (orosz, 2.) 6:4, 1:6, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik