H. Á. 2022.02.06 06:08 Frissítve: 2022.02.06 19:10

Téli olimpia: Fantasztikus, hogy máris szereztünk egy érmet – Gyulay Zsolt

„Fantasztikus, hogy van már érmünk a pekingi olimpián” – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az MTI-nek egy nappal azt követően, hogy a helyszínen tekintette meg a rövid pályás gyorskorcsolya vegyes váltójának döntőjét.

 

Gyulay Zsolt ott lesz a mai éremátadón (Fotó: Árvay Károly)

„Jó volt a csapat, fantasztikusan izgalmas volt a verseny. Külön meg kell dicsérni a lányokat, mert az elődöntőben és a döntőben akkorát mentek, ez nagyon sokat jelentett. A fináléban bármi lehetett volna, ha nincs az elcsúszás” – fogalmazott Gyulay Zsolt.

Elmondta, megérkezésekor azért mert éremszerzésről beszélni, mert kiutazása előtt sokat beszélt Kósa Lajossal, a magyar szövetség elnökével, így képben volt az esélyekről, ráadásul együtt utazott Liu Shaoanggal Pekingbe, és tudta, mire lehet számítani.

„Az elmúlt évek eredményei alapján is lehetett reméli, hogy lesz dobogós helyezésünk” – tette hozzá.

A MOB elnöke arra is kitért, a jövőben arra kell törekedni, hogy a mostaninál több versenyző jusson ki a téli olimpiára. Mint mondta, le kell ülni egyeztetni a téli sportok szövetségeivel, miként lehetne növelni a kvótaszámot és akár infrastruktúrát fejleszteni. A sportvezető példaként Csehországot hozta fel, melynek pekingi delegációja megközelíti a 200 főt, s ebből 115 a sportoló, míg a magyarokat mindössze 14 versenyző képviseli a játékokon.

„Nem elég, hogy van két világsztárunk. Óriási lehetőség van a téli sportokban. A nyári olimpián közel 200, a télin közel 100 ország szerepel” – mondta Gyulay.

Elmondta, hogy vasárnap már találkozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság operatív vezetőségével, majd találkozik Schmitt Pállal, a NOB magyar tagjával, vasárnap este pedig elmennek a rövid pályás gyorskorcsolyázók éremátadójára.

A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású vegyes váltó szombaton a harmadik helyen végzett, megszerezve így pekingi küldöttségünk első érmét.

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

2022.05.24 14:42:00

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Szende Andor tizenkét évig tartotta a helyből magasugrás rekordját, kiváló rugói jól kamatoztak a jégen.

2022.05.10 20:33:09

Téli sportok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nyilván 1984-ben a szarajevóiak sem tudták elképzelni, hogy akkor modernnek számító ötkarikás létesítményeik rövidesen elenyésznek, inkább további világversenyeket tervezgettek.

2022.04.11 23:25:49

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Magyarország első egyéni téli olimpiai bajnoka a montreali vb-n újra történelmet írt – ráadásul többször is.

2022.04.11 00:35:22

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Mindvégig megvolt benne az alázat.

2022.03.19 14:11:47

Téli sportok MTI, CS. B.

A 34 éves biatlonos Holmenkollenben szerepel utoljára hazája színeiben.