Műkorcsolya-vb: három japán az élen a férfiaknál, Vlasenko 29. lett

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.03.24. 23:00
null
Vlasenko Aleksandr 29. lett (Fotó: Getty Images)
Három japán áll az élen a férfiak csütörtöki rövid programját követően a montpellier-i műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon, a magyar induló, Vlasenko Aleksandr 29. lett. A párosok versenyét a rövid program után is vezető amerikai Alexa Knierim, Brandon Frazier kettős nyerte meg.

A viadal eredményközlője szerint a Pjongcsangban olimpiai ezüst-, Pekingben bronzérmes Uno Soma közel négypontos előnnyel előzi meg honfitársát, Kagijama Jumát, aki az előző vb-n és a kínai fővárosban rendezett ötkarikás játékokon is másodikként zárt. A harmadik Tomono Kazuki hátránya már több mint nyolc pont.

A 17 éves, orosz születésű Vlasenko elsőként lépett jégre az eredetileg 30, de egy visszalépés miatt végül 29 fős mezőnyben. A tripla Axelje nem sikerült – csak szimpla lett belőle –, a dupla Lutz-tripla toeloop, valamint a tripla flip viszont igen. Első felnőttvilágversenyén 51.10 pontot kapott, ezzel a 29. helyen végzett, így szombaton nem mutathatja be a kűrjét a legjobb 24 között.

A párosok versenyében az aranyérmes amerikai duó a kűrben is messze a legjobb produkciót nyújtotta, ellenfeleik meg sem tudták közelíteni a nekik ítélt 144.21 pontos eredményt.

Kiválóan futott viszont a kanadai Vanessa James és Eric Radford, ők ugyanis a rövid program után még ötödikek voltak, a kűrben viszont 130.78 pontot érően korcsolyáztak, ezzel megkaparintották a bronzérmet.

Másodikként a japán Miura Riku, Kihara Rjuicsi duó végzett.

MŰKORCSOLYA
FÉRFIAK, ÁLLÁS A RÖVID PROGRAM UTÁN

1. Uno Soma (japán) 109.63 pont
2. Kagijama Juma (japán) 105.69
3. Tomono Kazuki (japán) 101.12
...29. Vlasenko Aleksandr 51.10


PÁROS

1. Alexa Knierim, Brandon Frazier (amerikai) 221.09 pont
2. Miura Riku, Kihara Rjuicsi (japán) 199.55
3. Vanessa James, Eric Radford (kanadai) 197.32

Uno Soma gyakorlata

Kagijama Juma gyakorlata

A francia Adam Siao Him Fa gyakorlata a Star Wars zenéjére

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik