MTI/H. D. 2021.03.03 15:25 Frissítve: 2021.03.03 16:02

Műkorcsolya: kijelölték a magyar csapatot a világbajnokságra

Négyből három szakágban lesz magyar versenyző március végén a stockholmi műkorcsolya-világbajnokságon: a női mezőnyben Láng Júlia, a párosoknál Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk, jégtáncban Yanovskaya Anna és Lukács Ádám harcolhat a kvótaszerzésért a pekingi olimpiára – írja az MTI.

 

„Mivel az Európa-bajnokságot nem rendezték meg, azt az elvet nem alkalmazhattuk, hogy amelyik versenyző az első tízben végez a kontinensviadalon, automatikusan indulhat a világbajnokságon is. Így a decemberi magyar bajnokság és a múlt heti, hágai Challenge Cup eredménye döntött az indulók személyéről” – mondta a magyar szövetség honlapján Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya-ágazat sportigazgatója.

A sportvezető hozzátette, ez tulajdonképpen csak a nőknél volt döntő fontosságú, mivel egy magyar páros van, a jégtáncosoknál pedig a két esélyes kettős közül csak Yanovskaya Anna és Lukács Ádám tudott részt venni a kijelölt versenyeken. A férfiaknál Csernoch András közel volt ahhoz, hogy megszerezze a világbajnokságon való induláshoz szükséges minimum pontszámot, de annak hiányában végül nem lesz magyar résztvevője a mezőnynek.

„Elsősorban azt várom, hogy tudásuk legjavát nyújtva a legjobb rövidprogramjukat mutassák be a szezonban, és ott olyan pontszámot szerezzenek, amellyel sikerül bejutniuk a kűrbe. Kvótaszerzésről csak ezután beszélhetünk, és az igazat megvallva ez nagyon nehéz feladat lesz” – fogalmazta meg elvárásait Vardanjan Gurgen, aki megjegyezte, Láng Júliának ez lesz az első felnőtt világversenye, de a Yanovskaya Anna, Lukács Ádám jégtáncpáros is két éve szerepelt legutóbb világversenyen. „Ami Magyar Márkékat illeti, bízom abban, hogy már most, a vb-n kvalifikálni tudnak az olimpiára”.

Az olimpiai kvalifikációs műkorcsolya- és jégtánc világbajnokságot március 22. és 28. között rendezik a svéd fővárosban.

(MTI)

2014.03.27 18:06:37

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A 30 évvel ezelőtti téli olimpia helyszínei siralmas látványt nyújtanak.

2014.03.16 16:16:54

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A sílövő Martin Fourcade három versennyel a vége előtt megnyerte az összetett világkupát.

2014.03.12 12:49:01

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

Svindal és Höfl-Riesch lett az évad a legjobb lesiklója. A német bukott, kérdéses a folytatás.

2014.03.02 17:35:58

Archív téli olimpia nemzetisport.hu

A síző szerint sportszakmailag az olimpiaihoz hasonló eredmény a Crans Montanában elért 5. hely.

2014.02.24 11:35:20

Archív téli olimpia KARÁDI ZOLTÁN

Björndalen két arannyal zárt a téli olimpián, a női curlingdöntő hat játékosa elmúlt már 37 éves.