nemzetisport.hu 2016.01.22 09:31 Frissítve: 2016.01.22 09:57

Alpesi sí: Stark Márton az alpesi szövetségi kapitány

Stark Mártont nevezte ki az alpesi szakág szövetségi kapitányának a Magyar Síszövetség elnöksége. A szakember több szezonon keresztül segítette Miklós Edit olimpiai hetedik és világkupaversenyen harmadik helyezett síző edzéseit, versenyzését, nyár óta pedig az utánpótlás felkészülését irányítja.

 

Az elnökség a megnövekedett feladatok miatt döntött úgy, hogy a korábbi kapitány, Kovács Barnabás feladatkörét átalakítja: ő ezentúl az északi szakág szövetségi kapitányaként tevékenykedik tovább.

Szövetségi kapitányként vezeti az alpesi szövetségi programokat Stark Márton. A szocsi téli olimpián női lesiklásban hetedik Miklós Edit felkészülését három szezonon át segítő edző és vaxmester nyáron vállalta el a serdülőcsapat felkészítését és az utánpótlás irányítását. A Magyar Síszövetség elnöksége úgy ítélte meg, hogy a megnövekedett feladatok mellett Kovács Barnabás már nem tudja valamennyi sportág szövetségi kapitányi feladatait ellátni, így az alpesi sí sportág irányítását teljes egészében Stark Márton felügyeletére bízta. Kovács Barnabás szövetségi kapitányként a többi sportágat felügyeli (sífutás, síugrás, freestyle sí és sílövészet).

„Stark Márton már többször bizonyította, elkötelezett a magyar alpesi sísport felvirágoztatása érdekében, s nemcsak a világkupa mezőnyében, hanem az utánpótlás fejlesztésében is nagyszerű munkát végez. Örömünkre szolgál, hogy elfogadta a kihívást, s biztos vagyok benne, hogy munkájának már a következő olimpián meg lesz az eredménye, a magyar sísport hosszú távon számíthat rá” – nyilatkozta dr. Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség ügyvezető elnöke.

„Köszönöm a bizalmat a szövetségnek! Megtisztelő feladat szövetségi kapitányként a sísport fejlődésén dolgozni. Célom egy erős utánpótlás csapat kinevelése, melynek egyik fontos eleme, hogy közelebb hozzam a felkészülésüket külföldön végző versenyzőinket a magyar csapathoz. Erre leginkább a közös edzésekkel és versenyzésekkel van lehetőség. Legfőbb feladataimhoz tartozik emellett, hogy fiataljaink profi mentalitást vegyenek át” – mondta Stark Márton.

2021.06.19 10:03:33

Téli sportok PIRCS ANIKÓ (szöveg), FÖLDI IMRE (fotó)

A 22 éves szegedi korist egyelőre a sebesség hajtja, de civilben nyugis életet tervez: fordítóként dolgozna.

2021.06.08 23:43:55

Téli sportok K. E.

Az olasz emelkedőkön Valter Attilának és Dina Mártonnak szurkoltak Jászapáti Petráék.

2021.02.23 07:28:49

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

„Hat legszebb díjam mellett ma is ereklyeként őrzöm azt a kopott kis retikült, amit akkor kaptam.”

2021.02.22 09:08:56

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Sebestyén Júlia és Hoffmann Nóra versenyzőként bizonyított, most edzőként dolgoznak az újabb sikerekért.