Téli olimpia 2018: a sokat bírált Annecy februárban bizonyíthat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.12.22. 07:15
Február közepén látogat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szemléző testülete a franciaországi Annecybe, hogy helyszíni tapasztalatokat gyűjtsön a 2018-as téli játékok rendezésére kandidáló város terveiről, elképzeléseiről.

A pályázati munkát a közelmúltban több éles bírálat érte. A Francia Olimpiai Bizottság elnöke, Denis Masseglia december elején arról beszélt, hogy Annecy négy-öt hónapos lemaradásban van a másik két kandidálóval, Münchennel és a dél-koreai Pjongcsanggal szemben, de felemelte szavát a NOB két francia tagja, Jean-Claude Killy és Guy Drut is.

A „hármak" úgy vélik, az illetékesek nagyon lassan reagáltak a NOB júniusi kritikájára, az elképzelések újratervezésének folyamata több hónapig tartott, ez pedig komoly csúszást eredményezett. A kritikák nyomán 12-én lemondott posztjáról Edgar Grospiron, a pályázat vezetője.

A NOB a nyáron azt rótta fel Annecy kandidáló bizottságának, hogy a versenyeket túlságosan szétszórná. A helyi döntéshozók mostanra úgy alakították át a terveket, hogy az egyes sportágak küzdelmeit Annecy és Chamonix körül bonyolítanák le.

A pályázóknak 2011. január 11-ig kell benyújtaniuk hivatalos, részletes kandidálásukat a NOB-nak, amely július 6-án, a dél-afrikai Durbanben dönt a végleges helyszínről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik