Két meccs, két tizi, két gól, két győzelem! Tottenham-Swansea 1-0

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.08.26. 20:08
Amilyen jó érzésekkel tölthet el bennünket a győzedelmes idénykezdet, annyira meglepőek a körülmények. Elszoktunk attól, hogy büntetőket...

Amilyen jó érzésekkel tölthet el bennünket a győzedelmes idénykezdet, annyira meglepőek a körülmények. Elszoktunk attól, hogy büntetőket kapunk, de lehet, hogy pont egy 15 hónapos tizi-stopra volt szükségünk ahhoz, hogy ha már megítélnek a javunkra egy esetet, akkor gólt is szerezzünk belőle. Soldado nagyon magabiztosan végezte el mindkét éles tizenegyesét - a kapusnak egyik esetben sem volt szemernyi esélye sem a hárításra. Berbatov óta nem volt olyan hidegvérű ítéletvégrehajtónk, mint Roberto. A meccs hőse címet azonban csak megosztva kaphatja a kilencven perc nagy részében eléggé marginalizált spanyol, hiszen Townsend megint a történések középpontjában találta magát, illetve a wales-iek szórványos támadásainak végén Lloris is bemutatott pár pontokat érő védést.Amilyen jó érzésekkel tölthet el bennünket a győzedelmes idénykezdet, annyira meglepőek a körülmények. Elszoktunk attól, hogy büntetőket kapunk, de lehet, hogy pont egy 15 hónapos tizi-stopra volt szükségünk ahhoz, hogy ha már megítélnek a javunkra egy esetet, akkor gólt is szerezzünk belőle. Soldado nagyon magabiztosan végezte el mindkét éles tizenegyesét - a kapusnak egyik esetben sem volt szemernyi esélye sem a hárításra. Berbatov óta nem volt olyan hidegvérű ítéletvégrehajtónk, mint Roberto. A meccs hőse címet azonban csak megosztva kaphatja a kilencven perc nagy részében eléggé marginalizált spanyol, hiszen Townsend megint a történések középpontjában találta magát, illetve a wales-iek szórványos támadásainak végén Lloris is bemutatott pár pontokat érő védést.

SZERENCSÉS SORSOLÁS

Az első két forduló igazán kegyes volt hozzánk: a Palace kicsit lámpalázasan mozgott, de egyébként is talán a liga leggyengébb csapatáról van szó. Aztán jött a Swansea, amely először szembesült azzal, hogy milyen érzés csütörtöki nemzetközi kupaszereplés után hétvégi bajnokit játszani. Kellett is a két csökkentett habzású ellenfél, hiszen sok az új ember a csapatunkban - tegnap mind a négy friss igazolásunk a kezdőben kapott helyet, plusz a kölcsönből visszatérő Townsend és Rose sem szokhatott még hozzá, hogy a Lane-en meccseljen. Mindkét meccsen éltünk a lehetőséggel, és ennek eredményeképp eddig nem hullajtottunk egyetlen pontot sem. Az már kevésbé kellemes, hogy az idei első North London Derby-re már a harmadik fordulóban sor kerül. Wengeréknek nem okoz problémát az új igazolások beépítése (ha-ha-ha...), együtt maradtak, nem adtak el értelmes játékost, és a kapus- ill. csatárposzton kívül olyan sok javítanivaló nincs is a keretükben. De erről majd bővebben a hétvégén.

MECCS

Volt jó sok helyzetünk, főleg az első félidőben, ezek elsősorban a jó hírét megszolgáló Paulinho előtt adódtak. Sajnos nem volt szerencséje a befejezéseknél: az Ashley Williams kapufás mentése után elépattanó labdát átpasszírozta Vormon, de a wales-i védő visszaért, hogy a gólvonalon megállítsa a lelassult labdát, a pattintott lövését talán hagyni kellett volna a szintén jó pozícióban lévő Soldadónak, a végén pedig talán a korábbi kimaradt helyzetek miatt idegeskedte el kétszer is a lehetőséget, hogy rövidre zárjon minden kérdést. Townsend nagyon élt tegnap is, kiválóan kevergettek Walkerrel, a tizenegyesénél könnyen rogyott földre, amit sosem látunk szívesen, de mentségére legyen mondva, hogy az első félidőben egy ritkán látott bírói hiba miatt nem tudott tizit kiharcolni a csapat számára. Ez persze nem menti fel sem őt, sem pedig a talán kompenzálni akaró bírót. De összességében azt elmondhatjuk, hogy egy meccsen belül kiegyenlítették egymást a legnagyobb bírói hibák.

Pedig a Swansea 50%-ban bírónak öltözött.

AVB-t kérdezték meccs után, hogy mit szól a tizenegyesekkel kapcsolatos sorsforduláshoz, ő pedig kiemelte, hogy eddigi idei meccseinken megpróbáltunk sokkal többször tizenhatoson belülre kerülni, mint tavaly (amikor bőven Bale szerezte mi szereztük a legtöbb távoli gólt a bajnokságban). Ennek egyenes következménye a tizik kiharcolásának megnövekedett esélye. És ki tudna vitatkozni vele?

Egyébként van mégy egy örvendetes újdonság ebben a szezonban: két forduló alatt ellenünk tudtak a soros ellenfelek a legkevesebb kapuralövést felmutatni (szám szerint egy tucatszor lőttek Lloris irányába). Bár ezt a statot azért megint annak tükrében kell néznünk, hogy kikkel játszottunk eddig. Mindenesetre jó olvasni. Capoue és Paulinho nagyon jól szűrtek a Swansea ellen, Sandro lényegi visszatérésével pedig végképp várárok szintű akadály lesz az ellenfél támadói és a kapunk között.

Végezetül még egyszer gondoljuk végig, hogy mi is történt eddig a szezonban: kettőből két meccset nyertünk tizenegyesből szerzett góllal! Ki hitte volna ezt május végén!

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSS!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik