Kiköpött Norwich: WBA 0-1 Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.02.04. 20:02
Nem sok változott a legutóbbi két idegenbeli bajnokink között eltelt időben. A Norwich és a West Brom ellen is nagyon visszafogott volt a játékunk...

Nem sok változott a legutóbbi két idegenbeli bajnokink között eltelt időben. A Norwich és a West Brom ellen is nagyon visszafogott volt a játékunk az első félidőben, aztán a szünet után ilyen-olyan okokból ellenfelünk fölé nőttünk. Persze nem azt mondom, hogy Popov idióta piros lapja nélkül is ez a koreográfia játszódott volna le; ha össze is hoztuk volna a győzelmet, akkor is egészen biztos, hogy nem lett volna ugyanennyire nyugis. Mert azért a soványka egygólos különbség ellenére nagyon is stresszmentesen fejeztük be a mérkőzést. Nem sápítoznék annyira az emberelőnyös gálázás elmaradása miatt - profin tettük a dolgunkat, a kapu elé szegeztük a megfogyatkozott vendéglátókat, a nyomás folyamatos volt. Elkerülhetetlen volt legalább egy gól a mieinktől. Megint Bale volt eredményes, de a Norwich elleni találattal ellentétben most tipikus Defoe-gólt lőtt. Gyors ritmusváltást követő középtávoli, brutálisan megvágott bomba. Ez JD-patent. Bale csodás formában van - bejönnek a cselei, veszélyesek a lövései, élmény nézni, világklasszis, élvezzük a játékát mert nagy ajándék, hogy a mi csapatunkban varázsol. Egy ponton lehet csak szőrös szívvel belekötni: egy-egy maradonás szóló végén sokszor akkor sincs szíve passzolni ha fülsiketítően tiszta ziccerbe hozhatná valamelyik csapattársát, inkább 10°-os szögből próbál balról bal külsővel cunderezni a hosszú felsőbe.Nem sok változott a legutóbbi két idegenbeli bajnokink között eltelt időben. A Norwich és a West Brom ellen is nagyon visszafogott volt a játékunk az első félidőben, aztán a szünet után ilyen-olyan okokból ellenfelünk fölé nőttünk. Persze nem azt mondom, hogy Popov idióta piros lapja nélkül is ez a koreográfia játszódott volna le; ha össze is hoztuk volna a győzelmet, akkor is egészen biztos, hogy nem lett volna ugyanennyire nyugis. Mert azért a soványka egygólos különbség ellenére nagyon is stresszmentesen fejeztük be a mérkőzést. Nem sápítoznék annyira az emberelőnyös gálázás elmaradása miatt - profin tettük a dolgunkat, a kapu elé szegeztük a megfogyatkozott vendéglátókat, a nyomás folyamatos volt. Elkerülhetetlen volt legalább egy gól a mieinktől. Megint Bale volt eredményes, de a Norwich elleni találattal ellentétben most tipikus Defoe-gólt lőtt. Gyors ritmusváltást követő középtávoli, brutálisan megvágott bomba. Ez JD-patent. Bale csodás formában van - bejönnek a cselei, veszélyesek a lövései, élmény nézni, világklasszis, élvezzük a játékát mert nagy ajándék, hogy a mi csapatunkban varázsol. Egy ponton lehet csak szőrös szívvel belekötni: egy-egy maradonás szóló végén sokszor akkor sincs szíve passzolni ha fülsiketítően tiszta ziccerbe hozhatná valamelyik csapattársát, inkább 10°-os szögből próbál balról bal külsővel cunderezni a hosszú felsőbe.

GEBASZ

Bejött az ami miatt január 31. 23:59 óta mindannyian paráztunk: JD lesérült, legjobb esetben három hét pihire szorul. Így jelenleg elvileg az Afrika-kupa által leszedált Adebayor az egyedüli vérbeli csatárunk. Nem lesz egyszerű felvennie a PL ritmusát a Tunézia, Burkina Faso és társaik ellen bemutatott gyaloglóverseny után. De bízzunk benne, hogy a válogatottal elért történelmi siker megmozgatott valamit Manuban, és megrázza magát a bajnokságban is. Nála is sok múlik a lelkiállapoton, ugyanúgy mint JD-nél. Amúgy akkor sem lettünk volna teljesen reménytelen helyzetben, ha Togo továbbmákolta volna magát az elődöntőbe, hiszen Dempsey mellett Bale is készen áll a csatárkodásra - ad hoc jelleggel már eddig is többször szerepelt eredményesen kvázi-centerként, és a wales-inél sokkal rosszabb vészcsatárt is el tudnék képzelni.

Bale már a Norwich ellen is bement párszor árnyékékbe - vasárnap pedig már JD sérülése előtt is jobbára középen helyezkedett. Dempsey ezért is volt a szokásosnál észrevehetetlenebb, hiszen Bale tulajdonképpen átvette a pozícióját, jenki testvérünk pedig balra szorult. És valljuk meg, Gareth egész jól mozog középen. Az első félidőben két villámgyors elfutása volt a jobb(!) oldalon - mindkétszer középre is lőtte a labdát, de a támadóink rendre lemaradtak róla. No meg aztán ott volt közvetlenül a szünet előtt az a csodálatosan eltalált lövése egy trademark szóló után, amikor Foster ujjheggyel fölé tessékelte a labdát. Egyemberes csapat vagyunk? Bale kimagaslóan a legjobb játékosunk, de szerintem Messi is van ugyanennyivel jobb minden csapattársánál a Barcában, és őket is fura lenne egyemberes csapatnak tekinteni.

Annak illusztrálására, hogy mennyire nem vagyunk egyemberes csapat, a poszt harmadik képén is Bale-ben gyönyörködhetünk

Egyébként a hétvégén megvilágosodhattunk Levy váteszi zsenijéről - azért nem igazolta le Bát a 'Castle-től mert tudta, hogy üvegorrú a srác. Csak idő kérdése volt, hogy mikor vezet sérüléshez ez a mezei klubelnökök számára észrevehetetlen gyengeség. Egy másik januári igazolás, Sturridge is az orvosok kezei közé került a hétvégén - és ő Defoe-val ellentétben kifejezetten jó formában volt a sérülése előtt. Mennyire idegesítene, ha Spurs-játékos lenne? Ugye mennyivel jobb így? Emellett Levy azt is jó előre tudta, hogy JD kiszállásával AVB elkezdheti frankensteini tervét, hogy Bale-ből egy Messi-Céronya hibridet gyurmázzon. Természetesen egy ekkora zseninek B-terve is van - Levy azt is előre tudta ugyanis, hogy Burkina Faso egy 105. percben szerzett góllal lemossa Togót az ANK negyeddöntőjében, így biztosítva nekünk Ade személyében a frontembert arra az esetre, ha Bale messinaldósítása esetleg egy hétvégénél több időt venne igénybe.

AGGODALMAK

Dawson még mindig meg tud lepni a földöntúli lassúságával. Elképesztő, hogy mellette minden ellenfél támadó született sprinternek fest. Emellett 1-0-ás állásnál a hosszabbítás utolsó percében olyan buta módon mászott fel az embere hátára a térfelünk közepén, hogy Clattenburg nem tehetett mást mint, hogy szabadrúgást - és ezzel együtt egy nagyon is prezentálható egyenlítési lehetőséget - adjon a WBA-nek. Megint volt pár, a kapunkhoz veszélyes közelségben eladott labdája. De ezen kívül nem volt vele komoly gond... Talán neki is jól jönne egy kis pihenő. Lehet, hogy megköveztek ezért, de én Gallas-t szeretném Jan oldalán látni a 'Castle ellen.

Aggodalom No.2: szögletek. A szezon elején úgy tűnt, mintha ebben fejlődtünk volna az 'arry-érához képest. De délibáb volt csupán. Az "értelmes szöglet" még mindig a horizont távolában remeg. Tizenhét szögletet végezhettünk el. Egyikből sem tudtunk veszélyt kialakítani. Nem egyszer már azelőtt kikanyarodott a labda, hogy bárki beletehette volna a lábasfejét. Ezt persze könnyen lehetne orvosolni, ha befelé kanyarodó szögleteket rúgnánk. De erre a legritkább esetekben, akkor is alighanem merő véletlenségből kerül sor. Ez egy olyan dolog, amit gyaníthatóan a szurkolók nagy százaléka észrevett már hónapokkal, sőt évekkel ezelőtt. Mégsem történik előrelépés. Úgy tűnik Jol, Ramos, 'arry és AVB is túl cikinek tartja a szögletből való gólszerzést.

Aggodalom No. További: Parker és Dembélé nincsenek formában, Benny is inkább még csak melegedik befelé (az első félidőben úgy adta el sorban a labdákat, mintha prémium járna érte). Holtby sincs még teljesen kész, de az ő játéka ezúttal is több mint biztató volt. Lennont kritizáltátok páran a kommentek között, de szerintem nem volt vele sem olyan sok probléma. Ezen a meccsen is adott egy gólpasszt, még az első félidőben - csak Dempsey valahogy túlszaladt a tökéletes ívben a hosszúra érkező beadáson, és erőtlenül fölé-mellé pattintotta. Clintnek megint nem a mostani volt élete meccse - de nekem semmi bajom nincs a góltermésével, teljesen korrekt a szezonbeli hét találata, különösen, hogy szinte mindegyik ponto(ka)t ért. A második félidőben volt jó pár szép és hasznos kombinációja Bale-lel és Lewis-szal.

Lloris megint kifogástalan volt.

KIPP-KÖPP

Én nagyon szeretem a Balkánt, szerintem ott csinálják a népek a legjobb, legizgalmasabb zenét, és a kajájuk is marha ízletes. Sőt, bárány. Goran Popov nem csinált túl jó reklámot a régiónak - szegény délszlávok megítélése eddig sem volt éppen a leghízelgőbb Angliában, de ez a premierplánban csulázás ha lehet még inkább visszavetette az ex-jugó országimázst. Gondolom ment a szájkarate, de Walker semmi olyat nem csinált amiért a macedón igazán felkaphatta volna a vizet, lökdösődés sem nagyon volt, egyszerűen küzdöttek a labdáért. (Emlékezhetünk a Chelsea elleni hazai meccsünkre, amikor Matát speciel valóban provokálta Kyle fiunk - a spanyol fel sem vette, inkább rúgott a srácról egy nagyon szívatós gólt.) Némi vállveregetés jár Walkernek amiért nem idióta módon reagált a köpésre - könnyen lehetett volna kettős piros is, ha elborul az agya.

Repül a turha, ki tudja hol áll meg...

...kit hogyan talál meg. (Képünk illusztráció).

Clattenburg jó döntést hozott - lehet, hogy Skopjéban így köszönnek az utcán, de az ilyen tahóságoknak komoly közvetett következményei lehetnek egy focimeccsen. Tudjuk, hogy sértődések tekintetében a focista olyan mint az elefánt, nem felejt. Emellett Kyle alapból sem a nyugalom és önuralom szobra, remélem, hogy később sem torolta volna meg egy ártatlannak álcázott Achilles-rúgással a provokációt, de ugye nem zárhatjuk ki. Könnyen elszakad a cérna a játékosoknál, láthattuk ezt az alapjáraton alighanem jámbor Hazard eseténél, akármennyire is túl volt hype-olva az a sztori.

Szombat után jön egy kéthetes bajnoki szünet, amelyet a Lyonnal töltünk kettesben. JD-t úgy tűnik a 'Castle és a gallok ellen is nélkülözni leszünk kénytelenek. De legalább annyira nem erőltetett a menet. Február 25-én térünk vissza a bajnokságba, mégpedig egy West Ham elleni idegenbeli derby-vel... Nem a legkellemesebb módja a hazatérésnek, de a hangulat príma lesz, és ez általában a csapat jobbik arcát csalogatja elő.

Nem egyemberesek vagyunk, hanem tizenegyemberesek!

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik