Újabb nagy lehetőség: Tottenham-WBA

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2012.01.03. 15:01
Mostanában egyre-másra szállítják nekünk a kiscsapatok a kellemes meglepetéseket a riválisaink elleni meccseiken. Most éppen a kedvenc Jolunk...

Mostanában egyre-másra szállítják nekünk a kiscsapatok a kellemes meglepetéseket a riválisaink elleni meccseiken. Most éppen a kedvenc Jolunk által dirigált Fulham fektette ki Wengeréket, ami már eleve kellő motiváció lehet a fiainknak: győzelem esetén vesztett pontok tekintetében kilenc egységgel előzhetjük a szomszédokat. De ha még ez sem lenne elég: Manszúr és a Pool közül legalább az egyik biztosan veszít pontokat, míg a Sports Direct Arena-ban St. James' Park-ban még a ManU sem mehet biztosra. De ha már Newcastle idegenben: mostani riválisunk Karácsony táján teljesen megérdemelten hozta el a három pontot észak-keletről. Hatalmas fegyvertény volt ez a West Brom számára, hiszen a PL-érában hagyományosan szenvedni szoktak idegenben. Idén viszont Hodgson valamit nagyon jól csinál, hiszen már négy alkalommal győztek a Hawthorns-tól távol (az utóbbi öt élvonalbeli szezonban ez összesen tízszer sikerült nekik). Két idegenbeli győzelem után (Blackburn, 'Castle) Manszúrékat is sikerült megfogniuk egy 0-0-ás hazai döntetlen erejéig - ez volt az első meccs a szezonban amikor Mancini csapata nem szerzett gólt, aztán persze azóta Sunderland-ben is nullázódtak. Nagyon jó formában voltak tehát a Bőgatyások, ám meglepő kisiklás következett ezután: az Everton egy legutolsó perces Anichebe góllal mindhárom pontot elvitte a Hawthorns-ból. Nagyon bosszantó így kikapni, és biztosra vehetjük, hogy fel lesznek tüzelve a vendégek a ma esti összecsapásra.Mostanában egyre-másra szállítják nekünk a kiscsapatok a kellemes meglepetéseket a riválisaink elleni meccseiken. Most éppen a kedvenc Jolunk által dirigált Fulham fektette ki Wengeréket, ami már eleve kellő motiváció lehet a fiainknak: győzelem esetén vesztett pontok tekintetében kilenc egységgel előzhetjük a szomszédokat. De ha még ez sem lenne elég: Manszúr és a Pool közül legalább az egyik biztosan veszít pontokat, míg a Sports Direct Arena-ban St. James' Park-ban még a ManU sem mehet biztosra. De ha már Newcastle idegenben: mostani riválisunk Karácsony táján teljesen megérdemelten hozta el a három pontot észak-keletről. Hatalmas fegyvertény volt ez a West Brom számára, hiszen a PL-érában hagyományosan szenvedni szoktak idegenben. Idén viszont Hodgson valamit nagyon jól csinál, hiszen már négy alkalommal győztek a Hawthorns-tól távol (az utóbbi öt élvonalbeli szezonban ez összesen tízszer sikerült nekik). Két idegenbeli győzelem után (Blackburn, 'Castle) Manszúrékat is sikerült megfogniuk egy 0-0-ás hazai döntetlen erejéig - ez volt az első meccs a szezonban amikor Mancini csapata nem szerzett gólt, aztán persze azóta Sunderland-ben is nullázódtak. Nagyon jó formában voltak tehát a Bőgatyások, ám meglepő kisiklás következett ezután: az Everton egy legutolsó perces Anichebe góllal mindhárom pontot elvitte a Hawthorns-ból. Nagyon bosszantó így kikapni, és biztosra vehetjük, hogy fel lesznek tüzelve a vendégek a ma esti összecsapásra.

TÖRI

Az a helyzet, hogy a vendéggyőzelem nagyon ritka jószág a két csapat mérkőzésein. Annak ellenére, hogy az egymás elleni örökmérlegünk egyaránt 52 győzelmet és vereséget mutat, a Baggies 1984 óta nem tudott nyerni a Lane-en! Meg aztán az is tudvalevő, hogy a mi őszi 3-1-es idegenbeli győzelmünk is csupán a második sikerünk volt a Hawthorns-ban mióta PL a PL. Tavaly otthon és idegenben is ikszeltünk Brunt-ékkal - a hazai 2-2 különösen idegesítő volt, hiszen amellett, hogy jól játszottunk és rengeteg helyzetet ki tudtunk alakítani, kábé ezzel a pontveszéssel vált biztossá, hogy búcsút mondhatunk a BL-helynek. Akkor Simon Cox egyenlített a meccs végén egy igazi, szájtátósan gyönyörű találattal: sem azelőtt sem azóta nem szerzett a PL-ben gólt a srác. (Reméljük ma sem tesz hozzá... bár szinte 100%, hogy pályára lép.) A mi két gólunkat Pav és Defoe szerezték, akik ma könnyen lehet, hogy pályára sem lépnek majd.

CSAPATHÍREK

Ha minden igaz Lennon és King is visszatérhet a kezdőbe. (Juhéj!) Ezt a BBC-re alapozom, mert a klub honlapján még nem jelent meg semmi, tehát ahogy az ángliusok mondják "take it with a pinch of salt." Parker játéka kérdéses a szombati térdproblémák után. Ha Lennon valóban meggyógyult akkor esetleg megnézhetjük a két szélsős alapfelállásunk mennyire működik Parker helyett Sandro-val középen.

Friedel

Walker - Kaboul - King/Gallas - Assou-Ekotto

Lennon/Parker - Sandro - Modric - Bale

van der Vaart

Adebayor

Optimális esetben valami ehhez hasonlót küldenék pályára Harry helyében, de a fárasztó program miatt lehet, hogy mesterünk pihentetni fog egy-két arcot. Ha Parker kezd Lennon helyett, akkor természetesen a Norwich-ban látott 4-3-3-ra hajazhat a formációnk, mintsem a fent sugallt 4-4-1-1-re.

A vendégeknél a cséká Chris Brunt játéka bizonytalan, az Everton ellen összeszedett egy rúgást. Jonas Olsson is alighanem hiányozni fog a védelem közepéről (pedig olyan szép gólt lőtt mellőle Defoe ősszel...), a helyén egy Craig Dawson nevű fazon kezdhet. Még csak 21 éves, az angol korosztályos válogatottban öt meccsen négy gólt szerzett hátvédként, és úgy általában az egyik legtehetségesebb fiatal brit középhátvédnek tartják. Tehát nem biztos, hogy Olsson sérülésével gyengül a WBA védelme. Elől Odemwingie a fő veszély, Shane Long kisebb húzódással bajlódik, szóval lehet, hogy miatta most nem kell aggódnunk. A kapuban Ben Foster tudjuk mire képes, tehát a támadóinknak fel kell kötniük a gatyát. (Érdekes, hogy a WBA és a Birmingham City kapust cserélt a szezonra: Foster és Myhill is első számú kapus volt a saját klubjában erre kölcsönben lecserélték őket egymásra.) Véleményem szerint a WBA eredményességének kulcsembere a kiváló középpályás romboló, ám előrejátékban is nagyon hasznos kongói Mulumbu - ha őt semlegesíteni tudjuk, akkor olyan nagy baj talán nem történhet.

Kifejezetten szilárd formában várjuk Hodgsonékat: sorozatban tizenhét meccsen szereztünk gólt - ez csúcsbeállítás a PL-érát tekintve: 2007-2008 fordulója volt az egyetlen alkalom amikor sikerült még ezt elérni. A Shitty elleni hazai maflás óta összesen három gólt kaptunk hazai pályán, ami szintén nagyon jó mutató. És amellett se menjünk el, hogy 1995 óta nem fordult elő, hogy év végén mi álltunk volna a legelőkelőbb helyen a fővárosi csapatok között (akkor negyedikek voltunk a ManU, a NewC és a Pool mögött).

Szóval megvan az okunk az optimizmusra. Sőt, azt még meg sem említettük, hogy nekünk egy nappal hosszabb pihenőre volt lehetőségünk mint a Baggies-nek, akik vasárnap játszottak egy büntetően rossz színvonalú meccset az Evertonnal. Mondjuk a látottak alapján lehet, hogy nem fáradtak el olyan túlságosan... Meg aztán a közelmúltból emlékezhetünk olyan hat napra, hogy a Spurs vasárnap hosszabbításos meccsen egy mocsárszerű Wembley-ben kikapott a Pompey-tól az FA-kupa elődöntőjében, majd három nap múlva, szerdán megütötte a több mint egy hetet pihenő Arse-t a bajnokságban, majd szombaton a bajnoki címet később elnyerő Chelsea-t is leverte. Szóval a pihenés nem minden.

MILESZ?

Nehéz jóslatokba bonyolódni, hiszen teljesen más lehet a leányzó fekvése annak tükrében, hogy Lennon kezdő lesz-e vagy sem. Amit viszont mindenképpen elvárok az az első perctől fogva ellentmondást nem tűrő támadójáték. A Swansea elleni csalódást el kell feledtetni a szurkolókkal. Egyéként a meccs utáni nyilatkozatokból az sejlik ki, hogy a játékosok ugyanannyira el voltak keseredve mint mi - ami mindenesetre jó jel, hiszen alapjáraton a Swansea ellen idegenben nem szégyen a döntetlen. Van der Vaart szereti csokorba gyűjteni a meccseit amelyeken gólt szerez (legutóbb egymás után öt mérkőzésen volt eredményes), remélhetőleg most is elkezd egy szép kis sorozatot. Nagy győzelemre nem számítok, hiszen Hodgson csapatait ritkán szedik ízekre, meg aztán jó kapusuk és jó vkp-uk is van (meg a Dawson gyerek sem éppen béna). Szóval az őszihez hasonlóan kétgólos sikert várok, 2-0, esetleg 3-1 - viszont a Hawthorns-ban tapasztaltakhoz képest kissé nyugisabb kivitelezésben.

KEANO

Ja, és majdnem elsiklottam az év híre felett: Robbie Keane visszatért a Spurs-höz! Nyugi, semmi komoly: január 20-ig a Lane-en edz a fiúkkal, mielőtt visszatérne LA-be. Nem a legdicsőségesebb körülmények között távozott, de ha igazak a legendák, akkor az öltözőben mindig is jó hangulatot tudott teremteni. Most pedig ugye nem is kell amiatt duzzognia, hogy már megint nem nevezte a cserék közé sem Harry. Szóval rosszat aligha tesz majd a jelenléte a csapatnak. Egyébként friss MLS-bajnokként érkezik majd a Lane-re, tehát neki azért jobban bejött Amerika, mint a szomszédba hazaruccanó kézis sztárnak.

COME ON YOU SPUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRSSSSSSSSSS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik