Folytassuk! - WBA-Tottenham

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.11.26. 10:11
A legutóbbi öt bajnokink előtt mindig megjegyeztem, hogy az eredményeinket tekintve milyen elképesztően jó formában van a csapat - mostanra már...

A legutóbbi öt bajnokink előtt mindig megjegyeztem, hogy az eredményeinket tekintve milyen elképesztően jó formában van a csapat - mostanra már ott tartunk, hogy a csodálatosan sikeres hatvanas évekig kell visszamennünk, hogy a mostanihoz hasonló szezonkezdetre leljünk. 1967-ig négyszer is sikerült ilyen jól startolnunk, és mind a négy alkalommal az első négyben zártuk a bajnokságot. Mostani ellenfelünk azonban kifejezetten sok borsot szokott törni az orrunk alá - talán azért, mert klasszikus jojócsapatként nagyon gyakran friss feljutóként kerültek szembe velünk, ami tudjuk, hogy gyengéje volt a csapatnak a legutóbbi időkben. Tavaly két döntetlenre futotta ellenük, de a Hawthorns-ban 2003 óta nem sikerült győznünk - szóval szinte Reebok-i szinten számít mumus-stadionnak Geráék fészke. Egyébként ha messzebb tekintünk a múltba, akkor azt konstatáljuk, hogy negatív a mérlegünk a Baggies ellen - 133 eddigi találkozónkból eggyel több győzelmet mutathat fel az Albion - itt az alkalom, hogy egálba hozzuk!A legutóbbi öt bajnokink előtt mindig megjegyeztem, hogy az eredményeinket tekintve milyen elképesztően jó formában van a csapat - mostanra már ott tartunk, hogy a csodálatosan sikeres hatvanas évekig kell visszamennünk, hogy a mostanihoz hasonló szezonkezdetre leljünk. 1967-ig négyszer is sikerült ilyen jól startolnunk, és mind a négy alkalommal az első négyben zártuk a bajnokságot. Mostani ellenfelünk azonban kifejezetten sok borsot szokott törni az orrunk alá - talán azért, mert klasszikus jojócsapatként nagyon gyakran friss feljutóként kerültek szembe velünk, ami tudjuk, hogy gyengéje volt a csapatnak a legutóbbi időkben. Tavaly két döntetlenre futotta ellenük, de a Hawthorns-ban 2003 óta nem sikerült győznünk - szóval szinte Reebok-i szinten számít mumus-stadionnak Geráék fészke. Egyébként ha messzebb tekintünk a múltba, akkor azt konstatáljuk, hogy negatív a mérlegünk a Baggies ellen - 133 eddigi találkozónkból eggyel több győzelmet mutathat fel az Albion - itt az alkalom, hogy egálba hozzuk!

CSAPATHÍREK

Vannak potenciális sérültjeink - valószínűleg csak közvetlenül meccs előtt tudjuk meg, hogy van der Vaart ill. Defoe meggyógyultak-e kisebb húzódásaikból. Ha nem, akkor még az is előfordulhat, hogy Adebayor Pavval együtt kezd - amiből még akár jó is kisülhet. Ha vdV egészséges, akkor kezd is szerintem, hiszen Harry sem bolond, hogy megbontson egy kilenc meccse veretlen, közel 100%-os, kiválóan muzsikáló bandát. A középpályán és a védelemben nincsenek új sérültek vagy visszatérők - így meglepetésekre sem számítok. Bár Parkernek lehet, hogy kijár egy kis kímélő pihi - de ezt inkább csak a Sandro hiánya miatti elvonási tüneteim mondatják velem. Esetleg egy elővigyázatosabb középpályán szoríthatna neki helyet Harry, ahol a brazil és Parker felügyelnek középen, Modric pedig kissé előretoltan támogatja a magára maradt Adebayort... De sanszosabb, hogy maradunk az eddigi formulánál:

Friedel

Walker - Kaboul - King - Assou-Ekotto

Lennon - Parker - Modric - Bale

vdV/JD/Pav - Adebayor

A West Brom az egyetlen csapat jelenleg a Premier League mezőnyében amelynek nincs sérült játékosa. Sokáig úgy volt, hogy a két kiemelkedő csatáruk, Peter Odemwingie és Shane Long esetleg nem jönnek rendbe, de a legutóbbi hírek szerint mindketten bevetésre készen állnak. Ez azt is jelentheti, hogy Gera kiszorul a kezdőből - amit most nem feltétlenül bánnék, hiszen a Bolton ellen kifejezetten jól játszott Zolee.

STATOK AMIKET A BBC-RŐL CSÓRTAM

Kifejezetten érdekes dolgokat gyűjtöttek össze az angol királyi tévé aktakukacai a két csapat idei teljesítményével kapcsolatban. Nézzük először a házigazdákat! Idei 16 szerzett góljukból 10-et a meccsek első negyedórájában szereztek - tehát nem szabad álmosan kezdenünk. Shane Long az idei házi gólkirály jelöltjük - 13 kapralövésből hozta össze eddigi 4 gólját - csak összehasonlítás képpen, Luis Suarez-nek ugyanennyi gólhoz 54 kísérletre volt szüksége! Tehát alapvető fontosságú lesz, hogy az ír támadót ne engedjük helyzetbe kerülni, hiszen nagyon jó százalékban váltja azokat gólra. Egy másik, különösen figyelemreméltó Baggies-játékos Youssuf Mulumbu, aki becsúszások, labdaszerzések és sikeres passzok tekintetében is a legjobb Hodgson keretében. A negyedik érdekes, ám a West Brom hagyományait tekintve nem feltétlenül meglepő adat, pedig azt mutatja, hogy a Shitty és az Arse után az Albion használja legritkábban a "long ball" taktikát. De mondom, a WBA-re mindig is jellemző volt a rövidpasszos, stílusos foci.

Most pár fincsi, véletlenszerű infómorzsa a mieinkről! A legutóbbi kilenc meccsen mutatott formánk nem csak a szerzett pontok tekintetében párját ritkító, deaz is ritkán fordul elő, hogy egy csapat sorozatban kilenc meccsen legalább két góllal terhelje meg ellenfelei hálóját. Nekünk speciel 1963 óta nem sikerült ezt véghezvinnünk - akkori aranycsapatunk tizenegy egymás utáni meccsen szerzett legalább két találatot. Ebben a szezonban meccsenként átlagban 17 kapura lövést eresztünk meg - ennél jobban csak a Shitty tud felmutatni (19). (Tehát ott tartunk, hogy a helyzetkihasználásunk elvileg hagy némi kivánnivalót maga után - de jobb meccsenként 2-3 gólt szerezni, mint egyszer nyolcat, egyszer egyet...) És még egy kevéssé meglepő, ám annál jobban eső stat: a Premier League védői között a mi Kaboulunk fejelte el a legtöbb beadást/szögletet/indítást - számszerint 79-et. (Remélhetőleg legközelebb Dzeko is kevésbé fog ficánkolni mellette.)

KI NYER MA?

Nagyon nehéz meccset várok. A WBA pályáján eddig csupán egyszer tudtunk nyerni mióta PL a PL - persze elvileg semmit sem jelentenek a statisztikák, de a St. James' Park hagyományosan balszerencsés közegében is egy teljesen nyerhető meccset adtunk kétszeri vezetés után döntetlenre... azóta mondjuk a szintén nem a kedvenceink közé tartozó Craven Cottage-en bőven kompenzált bennünket a sors. A WBA szeret úgy játszani mint mi - ez elvileg fekszik majd nekünk, hiszen objektíve a játékoskeretek minősége közötti különbség számottevő. Viszont Roy Hodgson általában ki szokott valamit találni arra, hogy a megnehezítse a papíron náluk jóval erősebb csapatok dolgát is. (Mármint az Anfield Road-on eltöltött félévét leszámítva.)

Lennon és Bale egyértelműen formába lendültek, Modric ficánkolt hétfőn, Parker világklasszis szinten teljesít érkzése óta - tehát a középpályánk miatt nem aggódom különösebben. Walker még mindig nagy területeket hagy maga mögött, de megvan a sebessége, hogy ez ne jelentsen automatikusan problémát - és emellett előrejátékban egészen kiváló. King és Kaboul egyre inkább összeszoknak és magabiztosságot sugároznak. Assou-Ekotto pedig feledtetni látszik a szezon első kettő meccsén bemutatott, bekapott góllal végződő baklövéseit. Friedel meg Friedel - a kapusok Berbatovja, nem mozog, ha nem muszáj - vagy ha úgy gondolja, hogy nem muszáj. Elől Adebayor végre újra betalált a sok gólnélküli meccs assziszt után, tehát alighanem az ő hangulata is kevésbé szomorkás máma mint egyébként lehetne. Az egyetlen bizonytalan pont tehát Ade társa lesz - vdV és JD esetleges nem 100%-os állapotuk miatt, Pav pedig a krónikus játékhiány miatt lehet esetleg az ideálisnál haloványabb... Ha netán így is lenne, remélhetőleg ezt is elbírja majd a csapat.

Szoros meccset várok, nem túl sok, de nem is kevés helyzettel, legalább egy góllal mindkét kapuban. Kicsit bizonytalanul írom le, de szerintem folytatni fogjuk mindkét jó sorozatunkat: nyerünk és meglőjjük a két gólunkat is. Egy Adebayor és egy Walker góllal nyerünk 2-1-re. Izgalmas lesz megint - de nem lehet mindig olyan pihepuha, hidratáló, balzsamos, selymesen kényeztető meccset játszani mint a hétfői Aston Villa elleni séta volt.

Riválisaink közül a Liverpool-nak lesz a legnehezebb dolga - a Nápolyban megégett Shitty-t fogadják... nem fogadnék a hazai pontszerzésre, bár áprilisban szétverték Manszúr sejk csapatát az Anfield Road-on, de azóta vásárolt még pár világsztárt őfelsége. A ManU és a Newcastle egymás ellen meccsel az Old Trafford-on - jó kis meccs lesz, de nagyon valószínű, hogy a Szarkák elszenvedik szezonbeli második vereségüket. De egy döntetlenre azért van némi esély. A Chelsea-nek van a legkönnyebb feladata - a Wolves-t kell kifektetniük a Bridge-en, ami valljuk be, a Farkasok idegenbeli mérlegét tekintve aligha haladja meg AVB eltévelyedni látszó nyájának képességeit. Az Arse pedig Martin Jol Fulham-jét fogadja - a Cottagers tradicionálisan borzalmas idegenben, de most talán ex-edzőnk karizmája kihoz majd valamit ebből a potenciálisan zakót jelentő utazásból.

Jó stream-keresést - Gera sem volt most elég ahhoz, hogy műsorára tűzze a találkozónkat a Digi. (Mentségükre szóljon, hogy a ManU-NewC jó kis sistergős összecsapásnak ígérkezik. Viszont ez utóbbit is csak a DigiSport adja - az alapcsatorna műsoridejét holmi tenisztornára pazarolják...)

COME OOOOOOON YOUUUUUUUUU SPUUUUUUUUUUUUUURS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik