Perrotta szobrot kapott Manchesterben

Vágólapra másolva!
2011.02.09. 15:47
null
Jack Crompton (a Curzon Ashton Football Club elnöke) és Jimmy Armfield a szobor előtt <br />(Fotó: evostikleague.pitchero.com)
Az olasz v&aacute;logatottal 2006-ban vil&aacute;gbajnoks&aacute;got nyerő futballista a v&aacute;ros egyik ker&uuml;let&eacute;ben sz&uuml;letett, &eacute;s most k&eacute;t 1966-os vb-hőssel egy&uuml;tt &ouml;nt&ouml;tt&eacute;k bronzba az alakj&aacute;t.

Perrotta 1977-ben született a Manchesterhez tartozó Ashton-under-Lyne-ban, de még gyermekkorában Olaszországba költözött a családjával. A Reggina csapatában játszotta első felnőtt mérkőzését, 2004 óta pedig az AS Roma játékosa. 2006-ban tagja volt a világbajnoki címet szerző olasz válogatottnak.

A város most ennek a sikernek állított emléket a szoborral, melynek talapzatán az angol futball legnagyobb sikerét elérő csapatnak, az 1966-os vb-győzelmet kiharcoló gárdának a két tagja is helyet kapott. Így az NSZK elleni döntőben mesterhármast szerző Geoff Hurst, valamint a válogatott egykori kapitánya, Jimmy Armfield alakja ékesíti ezentúl a városrész egyik terét.

Geoff Hurst meghatódva, ugyanakkor nem kevés iróniával vette tudomásul, hogy újfent szobrot kapott.

„Igazán különleges érzés, és egy újabb bizonyíték arra, hogy a futballban minden megtörténhet. Most már van egy szobrom a szülővárosomban, ott, ahol felnőttem, és van egy másik a West Ham United stadionja mellett, ahol az emberek a dolgukat szokták végezni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik