Anelka: Minden pap pedofil, és minden muszlim terrorista?

Vágólapra másolva!
2014.04.04. 13:10
null
A híressé vált mozdulat (Fotó: Reuters)
Nicolas Anelka továbbra sem érti, miért foglalkozik vele ennyit a nemzetközi sajtó, mivel ő nem bántott senkit, és nem rasszista.

Anelka még december 28-án, a West Ham ellen szerzett gólja után tett olyan kézmozdulatot, amelyet Dieudonné M'bala M'bala ismert francia komikus szokott, akinek többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással antiszemitának tartott megnyilvánulásai miatt.

„Csak azért, mert ezt a kézjelet zsinagógák közelében is mutatták, már rögtön antiszemitának kell minősíteni? Ezt nem tudom lenyelni, ez már sok. Ezek szerint minden pap pedofil, és minden muszlim terrorista? Ha ez így megy tovább, hamarosan azt is megtilthatják, hogy ananászt együnk” – morgolódott a theguardian.com-nak a francia támadó, akinek jelenleg nincs csapata.

Anelka, és „testvére”, Dieudonné (Fotó: theguardian.com)
Anelka, és „testvére”, Dieudonné (Fotó: theguardian.com)

Anelka december végén a Twitteren egyébként így védekezett: „a kézmozdulat egy különleges tisztelgés a barátom előtt”.

„Dieudonné az eset előtt csak egy ismerős volt, most viszont már olyan, mintha a testvérem lenne. Ő egy humorista, nem pedig politikus. Az egész egy borzalmas félreértés. Nem vagyok rasszista, sem antiszemita, és nincs bajom a zsidó közösséggel. Miért lenne? Nem értem az egészet, rengeteg a kérdés, de válaszokat nem kapok senkitől” – tette hozzá Anelka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik