A 11 legszebb sportolónő

Vágólapra másolva!
2011.02.25. 16:50
null
Kiira Korpi a világ egyik legszebb sportolónője (<em>fotó: memosport.fr)</em> <a href="http://www.nemzetisport.hu/nso_galeria/A_legszebb_sportolonUk">A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!</a>
Mit is lehet írni bevezetőül egy olyan összeállítás elé, amely azért készült, hogy bemutassa a világ nemcsak legügyesebb, leggyorsabb, legsportosabb lányait, hanem a legszebbeket is? Cikkünkben igyekeztünk a világ minden területéről összegyűjteni a legvonzóbb teremtéseket, s minthogy ez esetben szubjektív értékítéletekről beszélhetünk csak, bevalljuk, nem kis fejtörést okozott számunkra a lista összeállítása, elsősorban a számos kimaradó miatt… Nektek ki jön be a legjobban? Szavazzatok rá vagy írjátok meg hozzászólásban! Jó kattintgatást!

 

11. Luciana Aymar (argentin, gyeplabdázó, 33 éves)
A világ alighanem legjobb női gyeplabdázója (hétszer nyerte el a címet), gyakorlatilag csak az olimpiai arany hiányzik a gyűjteményéből, de azt is kitartóan üldözi: kétszer nyert már bronzot, egyszer pedig ezüstöt az argentinokkal az ötkarikás játékokon. Hazájában tehetségét leggyakrabban Maradonához hasonlítják, szépségéről pedig sokat elárul, hogy a múlt év nyarán, 32 esztendősen ő volt a helyi Playboy legnagyobb fogása.

10. Amanda Beard (amerikai, úszó, 29)
Az amerikai úszólány 1996-ban mindössze 15 évesen már olimpiai bajnoknak mondhatta magát, azóta pedig további három olimpián vett részt, és immár hét ötkarikás éremnél tart. A férfiak közül azonban sokan onnét is ismerhetik, hogy levetkőzött már a Playboynak, az FHM-nek és a Sports Illustratednek is. Nemrég bejelentette, önéletrajzi könyvet jelentett meg, amelyben nyíltan beszél alkohol- és drogproblémáiról.


9. Francesca Piccinini (olasz, röplabdázó, 32)
A Toszkánában született lány ugyan olimpiai bajnoknak nem, de világbajnoknak mondhatja magát, évek óta az olasz válogatott egyik meghatározó tagja, és a szurkolók kedvence, hatalmas a rajongótábora. Ennek ellenére nemrégiben elárulta, hogy nem könnyű az élete, mert folyamatosan úton van, és az emberek többsége csak felületesen, a tv-ből és az újságokból ismeri őt.

8. Leryn Franco (paraguayi, gerelyhajító, 28)
A paraguayi lány évek óta atletizál és ott van a nagy világversenyeken, de hogy őszinték legyünk, sohasem elsősorban kiugró eredményei miatt keltett feltűnést, mást ne mondjunk, az athéni olimpián a 42., a pekingin 51. helyen végzett. A szurkolók körében azonban végtelenül népszerű, az elmúlt években több nemzetközi listán is az élmezőnyben végzett szépségének köszönhetően, és miután 2006-ban egy országos szépségversenyen „ezüstlány” lett, elindult modellkarrierje is.

7. Marija Sarapova (orosz, teniszező, 23)
Ha valakit nem kell bemutatni a listán szereplő lányok közül, akkor az Marija Sarapova. Az orosz lány 2004-es berobbanása óta ott van a női tenisz élmezőnyében, a Grand Slam-tornák közül már csak a Roland Garros hiányzik a gyűjteményéből. A vezető amerikai sportszergyártóval kötött szponzorszerződésnek köszönhetően jelenleg ő a legjobban kereső női sportoló a világon. Néhány hónapja a kosaras Sasha Vujacic jegyese.


6. Danica Patrick (amerikai, autóversenyző, 28)
Nemcsak szép, de kemény is. Az amerikai autóversenyző az egyik legelszántabb sportolóként ismert a tengerentúlon, ő az első nő, akinek sikerült versenyt nyerni az IndyCarban, neve szóba került már F1-es csapatoknál is. Patrick korábban cheerleader volt a középiskolában, míg versenyzői teendői mellett rendszeresen elfogad fotózásra szóló felkéréseket is.

5. Ana Ivanovics (szerb, teniszező, 23)
Ivanovics a második teniszező a listánkon, és még nem az utolsó… A korábbi világelső legnagyobb sikere a pályán a 2008-as Roland Garros-győzelem, míg a pályán kívül Fernando Verdasco meghódítása. A spanyol teniszező után az ausztrál golfjátékossal, Adam Scott-tal randizgatott, de az a kapcsolat sem lett hosszú életű. Honfitársa, a szerb tenisz másik nagy jelenkori egyénisége, Novak Djokovics gyerekkori jóbarátja.


4. Marija Kirilenko (orosz, teniszező, 24)
A legmagasabban ragsorolt teniszező a listánkon. Ha csúnyán akarunk fogalmazni, Sarapova udvartartásának legfényesebb ékköve: az apai ágon ukrán ősökkel bíró Kirilenko remek kapcsolatot ápol listánk másik orosz résztvevőjével. Daniela Hantuchovával és Tatiana Golovinnel együtt szerepelt a Sports Illustrated 2009-es fürdőruha-kollekciójában. Hosszabb ideje együtt van a szintén teniszező Igor Andrejevvel.


3. Bia és Branca Feres (brazilok, szinkronúszók, 22)
Na jó, úgy könnyű, hogy ketten vannak. Bizony, Beatriz – azaz Bia – és Branca Feres ikrek, és mint ilyenek, elválaszthatatlanok egymástól. Együtt szinkronúsznak, együtt szerepeltek a 2007-es Pánamerikai Játékokon és ha épp nem medencében vannak, akkor közösen tanulnak Seattle-ben vagy közösen modellkednek. Népszerűségük alighanem külön-külön is az egekbe szökik a férfiak körében, együtt azonban szinte meghatványozódik.


2. Malia Jones (amerikai, szörfös, 33)
Malia Jones ereiben hawaii, spanyol-filippinó, német és angol vér is csörgedezik, ebből a „sokszínűségből” fakadhat egzotikus szépsége is. Talán ő az a listán szereplő hölgyek közül, akinek legalább olyan fontos a másik „állása”, azaz a modellkedés, mint az eredeti, szinte biztosan utóbbiból él meg jobban. A People magazin korábban az 50 legszebb ember közé választotta, de ott volt egy szavazáson Amerika 10 legszexibb sportolója között is. Egy ausztrál szörföshöz ment feleségül, akitől fiuk megszületése után elvált.


1. Kiira Korpi (finn, műkorcsolyázó, 22)
Ha valakire illik a szépséges kifejezés, akkor az nem más, mint a finn műkorcsolyázó, Kiira Korpi. A tamperei lány édesapja az ország egyik legjobb hokiedzője (1998-ban bronzérmet nyert a válogatottal az olimpián), de lánya sem marad el sokkal tőle sikerekben: a Jéghercegnő – ahogy északon becézik – 2007-ben az Eb-n szerzett bronzérmet. Minden további helyett beszéljenek róla a képek!

SZAVAZÁS

Neked melyik sportoló lány tetszik a legjobban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik