Az ausztrál kapitány viccnek szánta szexista elszólását

Vágólapra másolva!
2013.06.13. 10:05
Holger Osieck, az ausztrál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Föld lakosságának több mint felénél kihúzta a gyufát, a Jordánia ellen 4–0-ra megnyert vb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón ugyanis azt találta mondani: „A nők jobban tennék, ha befognák a szájukat a nyilvánosság előtt."

A német szakember miután rádöbbent, hogy a latin közmondásból merített egyedi angol fordítása rögzítésre került, próbálta elbagatellizálni az ügyet, azzal, hogy ezt viccelődve a feleségének szokta mondani. Így folytatta: „Ezt most komolyan felvette? Lefogadom, én leszek az ausztrál nők kedvence. Ha a feleségem ezt megtudja, tuti nagy bajban leszek.” Később természetesen mindenkitől bocsánatot kért, egy ártatlan félreértésbe ágyazott rosszul időzített tréfának beállítva megszólalását, amivel az ég világon senkit nem állt szándékában megbántani.

Osieck Németország (NSZK) 1990-es vb-sikere idején Franz Beckenbauer szövetségi kapitány segédedzőjeként dolgozott, most Ausztráliát vezetheti ki a 2014-es világbajnokságra. Ehhez mindössze egyetlen győzelemre van szüksége, az ausztrálok jövő hét kedden Irak ellen lépnek pályára, selejtezőcsoportjukban a már kijutott Japán mögött a második helyen állnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik