Balotelli a világ 100 legbefolyásosabb embere között!

Vágólapra másolva!
2013.04.19. 11:59
null
Nem István, de rajta van a listán: Mindy Kaling és Christina Aguilera között (Fotó: Time)
A Time magazin szokásos éves listáján az AC Milan sztárja olyanokkal szerepel együtt, mint az Obama házaspár, Ferenc pápa vagy az EU pénzügyi biztosa.

Nagy megtiszteltetés érte Mario Balotellit: a mértékadó amerikai Time magazin beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb személye közé. Az AC Milan és az olasz válogatott csatára az Ikonok (Icons) szekcióban kapott helyet (mások mellett olyanok társaságában, mint Daniel Day Lewis, Lindsey Vonn, Justin Timberlake, Michelle Obama vagy éppen Kate Middleton).

Marióról honfitársa, a korábban ugyancsak válogatott kiválóság, jelenleg a Watford kispadján ülő Gianfranco Zola írt méltató sorokat.

„Mariónak minden képessége adott ahhoz, hogy top játékos legyen: erős, atletikus és érti a játékot, ami csupa pozitív tulajdonság – kezdi sorait Zola. – Dolgoztam Marióval rövid ideig az olasz U21-es válogatottnál. Mindig nagyon kedveltem. Szerettem, ahogy kezelte magát, a higgadtságát, azt, hogy képes nyugodt maradni a kiélezett helyzetekben. Mario képes kizárni a körülötte zajló eseményeket. Csak a nagy játékosokban van meg ez a fajta nyugalom.”

„Mario képes jól játszani az igazán fontos mérkőzéseken, tudja kezelni a kulcsmomentumokat, de folyamatosan ellenőrzés alatt kell tartani. Ez alapvető az ő esetében.”

Mario egyszer már saját címlapot is kapott (Fotó: Time)
Mario egyszer már saját címlapot is kapott (Fotó: Time)

„Persze, az emberek többsége úgy gondolja, hogy Mario egy őrült, de ez korántsem igaz! Mario kedves srác, alázatos és nagyon szórakoztató. Mindenkit biztosíthatok afelől, hogy mindig pompás dolog volt vele találkozni. Angliából úgy tért vissza Olaszországba, mint az új csapata legfontosabb játékosa, óriási érdeklődés közepette. Azóta mindenkinek bizonyította, hogy képes magát és a körülötte folyó dolgokat kontrollálni, képes a feladatára fókuszálni. Mario szereti, ha nyomás van rajta, de ahhoz, hogy sikeres legyen, meg kell találnia az egyensúlyt” – zárja a dicsérő sorokat Zola.

A fentebb már felsoroltakon kívül Mario olyan nagyságok társaságába került a listán, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Barack Obama, az Európai Unió pénzügyi biztosa, Mario Draghi (Balotelli honfitársa), a Nobel-békedíjas burmai polgárjogi aktivista, Ang Szán Szu Csí, Steven Spielberg, vagy a sporttársak közül LeBron James, Magnus Carlsen és Li Na.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik