A csapatkapitány, Scott Parker, valamint Theo Walcott, Glen Johnson és Robert Green állt a képzeletbeli rajtvonalhoz a BBC Saturday Kitchen (Szombati konyha) című népszerű főzőműsorában. A négy focistának a méltán közkedvelt „Rántotta próba" (Omelette Challenge) feladatot kellett teljesítenie: a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legjobb (de minimum ehető...) három tojásos rántottát elkészíteni.
Ha annyit mondunk, hogy nem ment könnyen, akkor nem túloztunk... Mindjárt a tojás feltörése gondot okozott, így jócskán került extra adat kalcium és mész (azaz tojáshéj) is a sütnivalóba. Habár jótékonysági eseményről volt szó, a szigorú ítészek nem kegyelmeztek: ketten is piros lapot kaptak az indulók közül.
„Kétségtelen, hogy a srácok a pályán jobban megállják a helyüket, mint a konyhában – mondta James Martin szakács, a műsor házigazdája. – De nincs okuk szégyenkezni: a stúdióban megforduló Michelin-csillagos chéfek arcán is láttam már nem egyszer a páni félelmet, amikor a tűzhely mellé álltak. Hiába van az évtizedes rutinjuk, és hiába a világ legjobbjai a szakmájukban, van köztük is olyan, aki húsz éve nem sütött egy szimpla rántottát."
A stúdióban ezúttal az új-zélandi sztárszakács, Nic Watt (dolgozott a Michelin-csillagos Nobu étteremben, és övé a London legjobb távol-keleti konyhájával büszkélkedő Roka), és Danny Millar, az észak-írországi Ballo House, hagyományos konyhában utazó éttermének főszakácsa volt ott.
Martin nem kegyelmezett a focistáknak, elárulta, hogy miért ment borzalmasan a rántottakészítés: „Azt hiszem, most látták először, hogy a tojást a tojástartóból kell kivenni. Az egyikük például azt mondta: ők soha nem vesznek tojást ilyen formában, hanem előre fel van verve, és csak bele kell önteni a serpenyőbe. De mindannyian nagyon jól küzdöttek!"
A nyilván rendkívül szórakoztató adást március 23-án, brit idő szerint este 7-től sugározza a BBC1 csatorna.