Megvan a harmadik: Raúl Albiol „aprópénzért” a Real Madridé

Vágólapra másolva!
2009.06.25. 07:26
A madridi Marca és As napilapok egybehangzó beszámolója szerint Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke már mindenben megállapodott a Valenciával Raúl Albiol átigazolásáról. A fiatal védőért 15 millió eurót fizetnek a „királyiak”, és a játékos öt évre szóló szerződést ír alá.
Raúl Albiol örülhet, a Real Madridban folytatja
Fotó: Action Image (archív)
Raúl Albiol örülhet, a Real Madridban folytatja
Raúl Albiol örülhet, a Real Madridban folytatja
Fotó: Action Image (archív)
Raúl Albiol örülhet, a Real Madridban folytatja

Megvan Florentino Pérez harmadik nyári igazolása. Igaz, a Real Madrid elnöke ezúttal nem nyúlt olyan mélyen a zsebébe, mint Kaká vagy Cristiano Ronaldo esetében: a spanyol Marca és As napilapok értesülései szerint a „királyi gárda” 15 millió eurót fizet a Valenciának Raúl Albiol megszerzéséért.

A 23 éves védő jelenleg a spanyol válogatott tagjaként a dél-afrikai Konföderációs Kupán játszik, de a lapok beszámolója szerint a selección hazatérése után átesik az orvosi vizsgálatokon, és aláírja szerződését a Realnál.

Albiol fizetése jóval elmarad majd a másik két nyári szerzemény, Kaká és Cristiano Ronaldo keresetétől: a védő évi 1.8 millió eurót vihet haza az elkövetkezendő öt idényben, és 80 millió euró lesz a kivásárlási ára.

A fiatal játékos egyébként Pérez első spanyol szerzeménye lesz a nyáron, és a második hispán játékos, akit a Real elnöke valaha is a klubhoz igazolt. Az első Sergio Ramos volt, akit 2005-ben szerzett meg a spanyol üzletember.

Albiolt egyébként 2011-ig köti szerződés a Valenciához, és kivásárlási ára 60 millió euró, ám ennek negyedéért veszi most meg a „királyi klub”.

Úgy tűnik tehát, hogy elkezdődött a Realnál a spanyolosítás, Pérez kívánságlistáján ugyanis még mindig ott van David Villa, David Silva, Xabi Alonso és Álvaro Arbeloa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik