Valencia CF: David Albelda és Marco Caneira távozhat

Vágólapra másolva!
2008.06.21. 11:41
David Albelda szörnyű idényen van túl: hiába volt stabil válogatott és klubjában közönségkedvenc, edzője, Ronald Koeman ősz végén megtette bűnbaknak és kirakta a keretből, emiatt a középpályás az Európa-bajnokságról is lemaradt.
Amikor nemrégiben kinevezték a Valencia élére Unai Emeryt, David Albelda alighanem abban reménykedett, hogy az új idényre visszakapja a csapatkapitányi karszalagot és szerepkörét a gárdában.

Hiába: a klub technikai vezetője, Juan Sanchez kijelentette, hogy Albelda távozhat a „denevérektől”.

"Nem gördítünk akadályokat Albelda távozása elé, közösen keressük egy olyan lehetőséget, amely mindkét fél számára kedvező – fogalmazott igen finoman egykori játékostársa, a klub mai technikai vezetője, Juan Sanchez. - Ugyanebben a cipőben jár Caneira is, az ő ügyében már régebben felvettük a kapcsolatot a Sporting Lisszabonnal.”

Nincs visszaút tehát Albelda számára: a 30 esztendős szűrő októbertől májusig „kényszerszabadságon” volt, Ronald Koeman menesztése után három bajnokin lépett pályára, utoljára a 37. fordulóban, a Levante ellen. Alighanem tényleg utoljára.

Természetesen egy ekkora kaliberű játékos iránt nagy az érdeklődés: a hírek szerint a Chelsea máris felvette a kapcsolatot a futballista ügynökével.

A Valencia saját nevelésű játékosa, Albelda tíz Eb-selejtezőn lépett pályára, a portugál hátvéd, a 2004-ben megvásárolt Marco Caneira haton, ám egyiküket sem vitte ki szövetségi kapitányuk a kontinenstornára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik