Katalán Kupa: 0-2-ről fordított és jutott be döntőbe a Barcelona

Vágólapra másolva!
2007.09.06. 23:32
A Katalán Kupa második elődöntőjében a Barcelona idegenben győzte le egy góllal a Gironát és készülhet a Gimnastic Tarragona elleni, szeptember 11-i fináléra.
Frank Rijkaard együttese nem éppen biztató előjelekkel várta a mérkőzését, hiszen a válogatottbeli kötelezettségek miatt a csapat öltözője gyakorlatilag kiürült. Az első keretből a két kapus mellett csupán négy mezőnyjátékos állt a holland szakvezető rendelkezésre, így a negyedosztályú B-csapatból lett feltöltve az utazó létszám.

A harmadosztályú Girona hazai pályán így tulajdoniképpen papíron esélyesebbnek számított és tett szert ennek megfelelően kétgólos előnyre négy perc alatt a második félidő közepén, gólnélküli első felvonást követően.

A vendégek szépítése két percet váratott magára, majd újabb három perc elteltével Ezquerro tizenegyesből egyenlített. A győztes és a Barca számára kupadöntőt érő találatot Sylvinho szerezte a 74. percben.

Az első elődöntőben a tavasszal még élvonalbeli, ám azóta már a második vonalba visszacsúszó Tarragona 2-2-t követően tizenegyesekkel bizonyult jobbnak az Espanyolnál. A büntetőpárbajt a Nastic 3-0-ra nyerte, a barcelonai gárda mindhárom, tizenegyesnek nekifutó játékosa hibázott.

A sorozatban a gránátvörös-kék gárda a címvédő, amely június elején ugyancsak tartalékos összeállításban, a döntőben a városi rivális Espanyolt gyűrte le, 1-1-t követően a büntetőpárbajban. Az volt a Barcelona hatodik sikere a Katalán Kupában.

KATALÁN KUPA, ELŐDÖNTŐ:
Girona – Barcelona 2-3 (Chechu 61., Uri 65., ill. Migue 67., Ezquerro 70. – 11-esből, Sylvinho 74.)
Továbbjutott a Barcelona
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik