Ewerthon négy perc alatt duplázott, nyert a Zaragoza a Vigo ellen

Vágólapra másolva!
2007.04.22. 19:07
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a Deportivo a hétvégi bajnokira sem nagyon jött rendbe a hétközi kupasokkot követően - 0-3 hazai pályán a Sevilla ellen –, de azért a hosszabbításban szerzett góllal csak legyőzték az idén cseppet sem veretes Osasunát. A Zaragoza a második félidőben gyűrte maga alá a Vigót, hat gól az Huelva-Santander derbin.
Ewerthon duplája okozta a Vigo vesztét Zaragozában
Ewerthon duplája okozta a Vigo vesztét Zaragozában
Ewerthon duplája okozta a Vigo vesztét Zaragozában
Ewerthon duplája okozta a Vigo vesztét Zaragozában
A második félidő közepéig nem tudta érvényre juttatni a papírformát a Zaragoza hazai pályán a kiesés elől menekülő Vigo ellen, aztán Ewerthon duplájával négy perc alatt döntött.

Gyors gólváltással kezdődött az Huelva-Santander összecsapás, a hazai vezetést a nyolcadik percre kiegyenlítették a vendégek. Az első félidő hajrája a vendéglátóké volt, akik két góllal már szinte el is döntötték a mérkőzést.

A 64. percben negyedik góljukat is megszerezték, ám két perccel később Zigics gondoskodott arról, hogy visszaálljon a kétgólos, talán még belátható különbség a hajrára. Az eredmény azonban a lefújásig már nem változott.

Az Espanol hazai pályán korán vezetést szerzett a Betis ellen, amely előnyét egészen az első félidő hajrájáig meg is tudta tartani a barcelonai gárda. Akkor azonban emberhátrányba kerültek – Pandianinak kellett idő előtt elhagynia a küzdőteret -, illetve a vendégek góljának köszönhetően az előnyük is odalett.

A második félidőben a vendégek emberelőnye a hajrában góllá érett, Edu ismét betalált. Amikor már mindenki elkönyvelte, hogy az Espanol hazai pályán szenved vereséget, a túlóra harmadik percében büntetőhöz jutottak a hazaiak, a tizenegyest pedig Tamudo értékesítette.

A hazaiak késői egyenlítő találatát, illetve a lefújást követően a vendégek nehezen viselték, hogy biztos győzelem csúszott ki a kezükból: Edu, Angel és Contreras piros lapot kapott.

A Levante kiválóan rajtolt hazai pályán a Getafe ellen, hiszen már a negyedik percben megszerezték a vezetést. Az előny a második félidő elejéig tartott, amikor a vendégek egyenlíteni tudtak.

A tavaszra az első osztály alsó régiójához felzárkózó újonccsapat, a Tarragona Mallorcán szenvedett minimális, egygólos vereséget.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

31. FORDULÓ:
Espanyol - Real Betis 2-2 (Riera 9., Tamudo 93. – 11-esből, ill. Edu 45., 78.)
Levante – Getafe 1-1 (Riga 4., ill. Belenguer 56.)
Mallorca - Gimnástic Tarragona 1-0 (Victor 22.)
Zaragoza - Celta Vigo 2-0 (Ewerthon 72., 76.)
Deportivo La Coruna – Osasuna 1-0 (Lopo 92.)
Recreativo Huelva - Racing Santander 4-2 (Uche 2., Amo 32., Cazorla 40., Rosu 64., ill. Colsa 8., Zigics 66.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik