Samuel Eto’o góllal tért vissza, Ronaldinho óriásit futballozott

Vágólapra másolva!
2007.02.25. 23:00
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a címvédő, listavezető Barcelona hazai pályán nagyon sima győzelmet aratott a Bilbao ellen. A katalánok így győzelmükkel lépéselőnybe kerültek a fordulóban döntetlent játszó riválisaikkal szemben
Eto'o (balra) az elmúlt hetek viharai után góllal tért vissza a kezdőbe
Reuters
Eto'o (balra) az elmúlt hetek viharai után góllal tért vissza a kezdőbe
Eto'o (balra) az elmúlt hetek viharai után góllal tért vissza a kezdőbe
Reuters
Eto'o (balra) az elmúlt hetek viharai után góllal tért vissza a kezdőbe

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A címvédőnél Eto’o a kezdőben kapott lehetőséget, így a kameruni támadó az elmúlt hetek ügyeit követően Rijkaard edzőnek bizonyíthatta nélkülözhetetlenségét, nem mellékesen pedig azt: sérülése már a múlté, formáját visszanyerve ismét képes a csapat húzóembere lenni.

A közönségnek pedig arról kellett tanúbizonyságot tenni: a történtek ellenére az összhang tökéletes a pályán, azok a szakmai munkára nincsenek kihatással.

Ennek megfelelőn Eto’o rendkívül sokat volt játékban az első percekben. Sokat mutatta magát, nagy kedvvel futballozott. Védőiről rendszeresen levált, társaitól elkérte a labdákat, ám azokat nem a szokott pontossággal, gyorsasággal és ötletességgel játszotta meg.

Legalábbis egy ideig. Bár Ronaldinho már ötödik percben egy életerős lövéssel tesztelte a vendégek kapusát, egy öngólra volt szükség, hogy beinduljon a Barca-henger.

A pálya persze a katalánok első gólja előtt is felbillent: 70-30 százalék volt a labdabirtoklási arány a hazaiaknak.

A 23. percben Edmílson mértani indításával Giuly lépett ki a jobbszélen, majd centerezését követően az Eto’óval visszalépő Amorebieta juttatta saját kapujába a labdát. A peches védő bokáit háromszor(!) érintette a labda, mielőtt a hálóval közelebbi ismeretséget kötött volna.

Hét perccel később Ronaldinho indítása után Eto’o a tizenhatoson belül két védővel a nyakán zseniális készített le maga mögé a labdát, ahol az érkező Xavi a hálóba vágta azt.

A félidő zárásaként Eto’o is feliratkozott a gólszerzők közé: Ronaldinho mesteri passzát ziccerben kilépve higgadtan belsőzte ballal laposan a vendégek kapujába.

A második félidőben kizárólag a hazaiak akarata érvényesült, számtalan helyzetet dolgoztak és hagytak ki.

Iniesta kapufát lőtt, Ronaldinho félelmetes szólója végén Aranzubia mentette a menthetőt, amikor a brazil emelését a felső lécre paskolta. A hajrában a végig nagy kedvvel játszó aranylabdás brazil szabadrúgásból a keresztlécet is telibe kapta.

A riválisok döntetlenjeinek köszönhetően lépéselőnybe került a Barcelona, amely a fordulót követően két ponttal vezet a második Sevilla és hattal a harmadik Valencia előtt.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

  • 24. FORDULÓ:
  • Barcelona – Athletic Bilbao 3–0 (Amorebieta 23. - öngól, Xavi 30., Eto’o 41.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik