TAO: a röplabda is bekerülhet a támogatott sportágak közé

Vágólapra másolva!
2016.12.18. 15:04
A magyar kormány egyeztetéseket kezdett a röplabda látványcsapatsportok közé sorolásával kapcsolatban – tájékoztatta Szabó Tünde sportállamtitkár az európai sportági szövetség (CEV) képviselőit a magyar szövetség (MRSZ) 70 éves születésnapi ünnepségét követően.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vasárnapi közleménye szerint az államtitkár a szombati ünnepség után a CEV részéről Lubor Halanda alelnökkel és Zdeslav Barac elnökségi taggal találkozott, s a megbeszélésen Kovács Ferenc, az MRSZ elnöke és Ludvig Zsolt főtitkár is jelen volt.

Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy a TAO-s besorolás további fejlődési alternatívákat nyithat a magyar szövetség számára. Emellett a megbeszélésen a felek megvitatták a röplabda sport nemzetközi helyzetét. Az államtitkár ismertette a hazai sportpolitika célkitűzéseit, melyek kapcsán a résztvevők egyetértettek a nemzetközi események kiemelt jelentőségében.

Az MRSZ fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett nagyszabású ünnepséget Szabó Tünde nyitotta meg, s beszédében többek között az MRSZ és a Magyar Diáksportszövetség között létrejött összefogást emelte ki, amely véleménye szerint lehetőséget teremt a jövőben az akkreditált testnevelő tanári továbbképzések szervezésével és az alternatív tanterv megalkotásával arra, hogy a röplabda a mindennapos testnevelés részévé váljon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik