Röplabda: kialakult a jövő évi férfi és női világbajnokság mezőnye

Vágólapra másolva!
2021.09.21. 16:14
null
Az olaszok a múlt héten nyerték meg a férfi Eb-t (Fotó: AFP)
A kontinenstornák befejezése után kedden kialakult a jövő évi férfi és női röplabda-világbajnokság mezőnye – írja az MTI.


A tornákra a koronavírus-járvány miatt nem rendeztek selejtezőket, hanem a rendezők, a címvédők, valamint a kontinentális viadalok döntősei mellett a legjobb világranglistás helyen álló válogatottak kerültek a 24 csapatos mezőnybe. Erre egyik magyar válogatottnak sem volt esélye: a nők 102 ponttal a 44., a férfiak 89-cel a 64. helyen állnak. Előbbi mezőnybe utolsóként a rangsorban 23. Kazahsztán, utóbbiba a 22. Kína jutott be.

Mindkét nemnél egy újonc lesz: a férfimezőnyben a katari, a nőiben a kolumbiai válogatott készülhet első világbajnokságára. A korábbi győztesek közül a férfiaknál Csehország, a nőknél Kuba hiányzik majd. A 2018-as vb-t a lengyelek és a szerbek nyerték.

A férfitornát augusztus 26. és szeptember 11. között Oroszországban, a nőit szeptember 23. és október 15. között Hollandiában és Lengyelországban rendezik.

A 2022-ES RÖPLABDA-VILÁGBAJNOKSÁG MEZŐNYE
FÉRFIAK

Argentína, Brazília, Bulgária, Egyesült Államok, Egyiptom, Franciaország, Hollandia, Irán, Japán, Kamerun, Kanada, Katar, Kína, Kuba, Lengyelország (címvédő), Mexikó, Németország, Olaszország, Orosz Csapat (rendező), Puerto Rico, Szerbia, Szlovénia, Törökország, Tunézia
NŐK
Argentína, Belgium, Brazília, Bulgária, Csehország, Dél-Korea,Dominikai Köztársaság, Egyesült Államok, Hollandia (rendező), Japán, Kamerun, Kanada, Kazahsztán, Kenya, Kína, Kolumbia, Lengyelország (rendező), Németország, Olaszország, Orosz Csapat, Puerto Rico, Szerbia (címvédő), Thaiföld, Törökország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik