Röplabda: Csak olyan ígéretet tehetek, amit be tudok tartani – Bögöly Gyula

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2023.06.02. 10:06
null
Interjú Bögöly Gyulával, a szövetség új elnökével (Fotó: Árvai Károly)
A Magyar Röplabdaszövetség új elnöke szerint olyan szervezet kell, amely azt tekinti feladatának, hogy a klubokat és a csapatokat szakmailag és anyagilag is segítse, ha erre megvan a fedezete.

 

– Melyek a következő néhány hónap legfontosabb feladatai és legnagyobb kihívásai?
– A legnagyobb kihívás, hogy a nyári nemzetközi rendezvényeket, az U17-es leány Európa-bajnokság és az U19-es leány világbajnokság hazai mérkőzéseit sikeresen lebonyolítsa a szövetség – válaszolta Bögöly Gyula, a Magyar Röplabdaszövetség (MRSZ) frissen megválasztott elnöke. – Ezzel párhuzamosan rám sok-sok tanulás vár, hiszen meg kell ismerkednem a szervezettel, az apparátussal. Ugyanakkor elkezdem megvalósítani azokat a célokat is, amelyeket a szakmai programomban is beadtam.

– Milyen irányúak ezek a célok?
– Az első és egyik legfontosabb, hogy a szövetség szolgáltató szövetséggé váljon, amely azt tekinti feladatának, hogy a klubokat és a csapatokat szakmailag és anyagilag is segítse, ha erre megvan a fedezete. Szeretném elindítani a tömegbázis szélesítését általános és középiskolai tanárok bevonásával. Hiszen annak idején én is úgy kezdtem röplabdázni, hogy az iskolánkban a testnevelő tanárunk ezzel a sportággal foglalkozott. Ahhoz, hogy minél több hazai tehetséget találjunk, nyilvánvalóan nagy merítési lehetőség kell, minél több gyermeket szeretnénk bevonni. A férfiröplabda fellegvárából, Kaposvárról jövök, de nemcsak a férfiszakágra gondolok, hanem valamennyire, a nőire és a strandröplabdára is.

– Öt éve vezeti elnökként a férfi Extraliga legutóbbi idényében hat év elteltével újra a csúcsra jutó, tizenkilenc bajnoki elsőségével rekorder Fino Kaposvár SE-t. A klubmunkából eredő tapasztalatokat hogyan tudja hasznosítani az MRSZ első embereként?
– Végrehajtóként alulról láttam, néha elszenvedőként a szövetség tevékenységét az elmúlt években, ezért is mondtam, hogy szolgáltató szervezetet szeretnék kialakítani. Számtalan szakmai tapasztalatot szereztem a kaposvári klubnál. Meg kellett tanulnom, hogy csak olyan ígéretet tehetek, amit be tudok tartani, hiszen a szponzoraink elvárták tőlem, hogy amit megígértem, azt következetesen végre is hajtsam.

– Szövetségi elnökként mit ígér?
– Az elmúlt öt évben kiterjedt kapcsolatrendszert építettem ki mind hazai, mind pedig nemzetközi viszonylatban. Ezeket a kapcsolatokat szeretném bevonni a szövetségi munkába. A kaposvári öt év bizonyította számomra, ha az ember sok munkát áldoz a feladatai végrehajtására, s ehhez tisztességes módon támogatókat szerez anyagi és más téren is, akkor a siker kódolva van. Ennek a felépítéséhez az egyesületemnél öt év kellett, de meg tudtuk csinálni, és bízom benne, hogy a Magyar Röplabdaszövetségnél meglévő szakmai stábbal hasonlóképpen járunk el.

– A szerdai küldöttgyűlésen elhangzott, hogy bár a sportág taokeretét nem sikerült bővíteni, szinten tartani igen, és az MRSZ működése pénzügyi szempontból biztosítva van. Mi kell ahhoz, hogy tovább bővüljenek a sportág gazdasági lehetőségei, és még több pénzforráshoz jusson a magyar röplabdázás?
– Eltökélt célom, hogy a bajnokságnak és a Magyar Kupának is névadó szponzorokat keressek és vonjak be, ezáltal is támogatva a résztvevő klubok tevékenységét. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Szerencsejáték Zrt.-vel is. Ezt a kört szeretnénk bővíteni, és más, Magyarországon működő nagy cégeket is igyekszünk bevonni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik