MTI
M. M.
2022.12.07 21:13 Frissítve: 2022.12.07 22:13

Női röpi BL: háromszettes Vasas-vereség Olaszországban

A Vasas Óbuda a papírformának megfelelően 3:0-ra kikapott a tavasszal döntős olasz Conegliano otthonában a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán, szerdán Olaszországban.

Sima vereséget szenvedett a Vasas a Bajnokok Ligájában (Fotó: Vasas Óbuda, Facebook)A jövő heti klubvilágbajnokságra készülő, hazaiakat edző Daniele Santarelli - aki másfél hónapja a szerb női válogatott szövetségi kapitányaként világbajnoki címet ünnepelhetett - a liberó Monica de Gennarót leszámítva legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára, ami az első szettben meg is látszott: a Vasas jó ideig csak az ellenfél hibáiból tudott pontot szerezni, és gyenge nyitásfogadása mellett támadásban is sokat hibázott.

A játszma derekán volt egy jó sorozata a magyar bajnoknak, aminek köszönhetően tízpontos hátrányát megfelezte, de a hajrá a hazaiaknak sikerült jobban.

A második felvonásban jobban teljesített a Vasas, amely sokáig egy-két ponton tudta tartani a világsztárokkal teletűzdelt hazai csapatot. A Conegliano a svéd Isabelle Haak vezérletével magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, ellépett vendégétől és végül simán duplázta meg előnyét.

A harmadik felvonásba sem változott jelentősen a mérkőzés képe: a Vasas ugyan mutatott szép dolgokat támadásban és védekezésben is, hosszú távon nem volt képes tartani a jóval magasabb szintet képviselő olasz bajnok tempóját, így végül három szettben alulmaradt.

A 83 perces találkozó legjobbja Haak volt 18 ponttal, a fővárosiaktól az amerikai Taylor Bannister 12 pontig jutott.

NŐI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ

A. Carraro Imoco Conegliano (olasz)–Vasas Óbuda 3:0 (15, 17, 19)
Treviso, 1893 néző. V: Szabo-Alexi (román), Jurkovic (horvát).
CONEGLIANO: Plummer 7, Squarcini 4, Haak 19, Robinson Cook 7, De Kruijf 11, Wolosz 1. Csere: Pericati (liberó), Gray 5, Furlan 2, Carraro. Vezetőedző: Daniele Santarelli.
VASAS: Török K. 8, Papp 1, Bannister 12, Bojko 1, Abdulazimova 3, Szkripak 3. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi 1, Fábián, Kump, Jámbor, Fricová 3, Rieder. Vezetőedző: Jannisz Atanaszopulosz.
Edzői értékelés
Jannisz Atanaszopulosz: – Idegesen kezdtünk, de az első játszma felénél megnyugodtunk és onnantól mutattunk szép dolgokat, harcoltunk és felszabadultabban játszottunk. Nem vagyunk hozzászokva az ekkora blokkokhoz és az ilyen szintű blokkvédekezéshez, de biztos vagyok abban, hogy sokat tanultunk ebből a mérkőzésből. Örülök, hogy mindenkit pályára tudtam küldeni és az összes játékosom beleadott mindent. A világ két legjobb csapatának egyikével játszhattunk, büszke vagyok a csapatomra.

 

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.

2021.11.21 14:19:25

Röplabda B. D. K.

A 23 éves sportolónőt egész egyszerűen imádja a kamera.