MTI/N-P. T.
2022.12.04 20:55 Frissítve: 2022.12.04 23:12

Férfi röplabda Extraliga: nyert a Kecskemét, meglepetés Kazincbarcikán

A Kecskemét hazai pályán négy szettben legyőzte a Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának vasárnapi játéknapján, míg a Kazincbarcika meglepetésre simán, három játszmában legyőzte hazai pályán a címvédő Pénzügyőrt.

 

 

A Kecskemét az első két játszmában fölényben volt, és magabiztos előnyre tett szert a Kaposvár ellen, majd a harmadikban a vendégek szépítettek. A negyedik felvonás végjátékában ismét a Kecskemét volt a pontosabb.

A Kazincbarcika tizedik meccsén ötödik sikerét aratta, míg a továbbra is listavezető Pénzügyőr második alkalommal veszített az idényben.

RÖPLABDA
Férfi Extraliga, alapszakasz
10. forduló

Kecskeméti RC–Fino Kaposvár 3:1
(18, 19, –22, 22)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Tillmann, Adler
KECSKEMÉT: Baserio 10, Keen 8, Fundora 13, Boldizsár 8, Argilagos 38, Farkas P. 2. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bogdán. Vezetőedző: Nagy József
FINO: Iván B. 5, Hernandez 13, Bögöly 4, Lescay 4, Mancsev 3, Hubicska 2. Csere: Bozóki (liberó), Tóth G. 4, Donisthorpe, Kalmár 17. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics
MESTERMÉRLEG
Nagy József: – Ma este a kiváló teljesítményű Kaposvárt fogadtuk itt a Messzi István Sportcsarnokban. A KRC játékosai maximális koncentrációval és erőbedobással kezdték a mérkőzést. Ez látszott is az első szett eredményén. A második szettre a Kaposvár már sokkal összeszedettebben játszott, de nem sikerült így sem fordítani a KRC jó játékán. A harmadik szettet sajnos egy-két hibás döntésnek köszönhetően a Kaposvár tudta megnyerni. A negyedik szettben óriási játékban sikerült felülkerekednünk a vendégek ellen. Gratulálok a csapatnak a kiváló teljesítményükért!
Szlobodan Prakljacsics: – Blokkban és védekezésben jobb volt a Kecskemét, ez volt a döntő a mai mérkőzésen.

GreenPlan-Kazincbaricka–Pénzügyőr SE 3:0 (16, 24, 22)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok, 280 néző. Vezette: Horváth M., Árpás
VRCK: Szabó D. 13, Reffatti 13, Moraes 8, Páez 2, Blázsovics 17, Juhász 6. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B., Warzywoda, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós
PÉNZÜGYŐR: Tordai, Rása, Magyar, Kiss D., Tomanóczy, Kovács Z. Csere: Feliciano (liberó), Dávid Cs., Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán
MESTERMÉRLEG
Toronyai Miklós: – Nagyon örülök a győzelemnek, és annak, hogy sikerült javulnunk a múlt héthez képest. Sok nyitást rontottunk, de muszáj volt nyomás alatt tartani az ellenfelet, ez pedig sikerült. Gratulálok a játékosaimnak, példásan küzdöttek, és ezúttal is köszönjük a fantasztikus szurkolást.
Jókay Zoltán: – Kissé csalódott vagyok, mert nagyon beszűkülten röplabdáztunk. Nem voltak meg a reakcióink a Kazincbarcika lépéseire. Amikor eljutottunk odáig, hogy ki-ki helyzet van, akkor nem vállaltuk a felelősséget.

 

2023.01.24 20:11:16

Röplabda nemzetisport.hu

Viktorija Olijnik előbb Lengyelországba ment,végül egy véletlennek hála a csabai klubnál kötött ki.

2022.06.20 23:20:52

Röplabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Egy sértést megbocsátani: jótétemény, amit a másiknak juttatunk; egy sértést elfelejteni: jótétemény, amit önmagunkkal szemben gyakorolunk.” Mi tagadás, nekem sem könnyű a gyakorlat a Fligl-tanács nyomán, ám egyetértek azzal a tudományos megállapítással, hogy a sértődés mögött mindig valamilyen értékünk látszólagos elveszítése van.

2022.02.24 23:02:56

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Inkább dicsérjük a röplabdánknak nagy piros pontot szerző Vasast.

2022.02.18 00:12:43

Röplabda SZABÓ GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hihetetlenül hosszú pályafutás zárult le, amely – nem túlzás – a pokol tornácáról indult.

2021.11.21 14:19:25

Röplabda B. D. K.

A 23 éves sportolónőt egész egyszerűen imádja a kamera.