Férfi röplabda Extraliga: nyert a Kecskemét, meglepetés Kazincbarcikán

MTI/N-P. T.MTI/N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.12.04. 20:55
A Kecskemét hazai pályán négy szettben legyőzte a Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának vasárnapi játéknapján, míg a Kazincbarcika meglepetésre simán, három játszmában legyőzte hazai pályán a címvédő Pénzügyőrt.

A Kecskemét az első két játszmában fölényben volt, és magabiztos előnyre tett szert a Kaposvár ellen, majd a harmadikban a vendégek szépítettek. A negyedik felvonás végjátékában ismét a Kecskemét volt a pontosabb.

A Kazincbarcika tizedik meccsén ötödik sikerét aratta, míg a továbbra is listavezető Pénzügyőr második alkalommal veszített az idényben.

RÖPLABDA
Férfi Extraliga, alapszakasz
10. forduló

Kecskeméti RC–Fino Kaposvár 3:1
(18, 19, –22, 22)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Tillmann, Adler
KECSKEMÉT: Baserio 10, Keen 8, Fundora 13, Boldizsár 8, Argilagos 38, Farkas P. 2. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bogdán. Vezetőedző: Nagy József
FINO: Iván B. 5, Hernandez 13, Bögöly 4, Lescay 4, Mancsev 3, Hubicska 2. Csere: Bozóki (liberó), Tóth G. 4, Donisthorpe, Kalmár 17. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics
MESTERMÉRLEG
Nagy József: – Ma este a kiváló teljesítményű Kaposvárt fogadtuk itt a Messzi István Sportcsarnokban. A KRC játékosai maximális koncentrációval és erőbedobással kezdték a mérkőzést. Ez látszott is az első szett eredményén. A második szettre a Kaposvár már sokkal összeszedettebben játszott, de nem sikerült így sem fordítani a KRC jó játékán. A harmadik szettet sajnos egy-két hibás döntésnek köszönhetően a Kaposvár tudta megnyerni. A negyedik szettben óriási játékban sikerült felülkerekednünk a vendégek ellen. Gratulálok a csapatnak a kiváló teljesítményükért!
Szlobodan Prakljacsics: – Blokkban és védekezésben jobb volt a Kecskemét, ez volt a döntő a mai mérkőzésen.

GreenPlan-Kazincbaricka–Pénzügyőr SE 3:0 (16, 24, 22)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok, 280 néző. Vezette: Horváth M., Árpás
VRCK: Szabó D. 13, Reffatti 13, Moraes 8, Páez 2, Blázsovics 17, Juhász 6. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B., Warzywoda, Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós
PÉNZÜGYŐR: Tordai, Rása, Magyar, Kiss D., Tomanóczy, Kovács Z. Csere: Feliciano (liberó), Dávid Cs., Majoros. Vezetőedző: Jókay Zoltán
MESTERMÉRLEG
Toronyai Miklós: – Nagyon örülök a győzelemnek, és annak, hogy sikerült javulnunk a múlt héthez képest. Sok nyitást rontottunk, de muszáj volt nyomás alatt tartani az ellenfelet, ez pedig sikerült. Gratulálok a játékosaimnak, példásan küzdöttek, és ezúttal is köszönjük a fantasztikus szurkolást.
Jókay Zoltán: – Kissé csalódott vagyok, mert nagyon beszűkülten röplabdáztunk. Nem voltak meg a reakcióink a Kazincbarcika lépéseire. Amikor eljutottunk odáig, hogy ki-ki helyzet van, akkor nem vállaltuk a felelősséget.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik