Röplabda: újabb eredményes magyar-szerb egyeztetés az U17-es Eb-ről

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.04.05. 22:09
Szerdán Belgrádban találkozott a szerb és a magyar röplabdaszövetség (MRSZ) delegációja, hiszen már csak három hónap, és kezdődik az U17-es leány Európa-bajnokság, amelynek Békéscsaba és Vrnjacska Banja ad otthont.

Az eseményen részt vett Mester Gyula, a jugoszláv válogatott tagjaként 2000-ben olimpiai bajnoki címet szerző, szabadkai születésű magyar röplabdázó, aki tavaly november óta irányítja a szerb sportági szervezetet. A magyar küldöttséget Ludvig Zsolt MRSZ-főtitkár, Baran Ádám szerb-magyar kapcsolatokért is felelős elnökségi tag, a Swietelsky-Békéscsaba elnöke, és Nagy Kornél, az U17-es Európa-bajnokság magyarországi versenyigazgatója képviselte. Mester Gyula, a jugoszláv válogatott tagjaként 2000-ben olimpiai bajnoki címet szerző, szabadkai születésű magyar röplabdázó, aki tavaly november óta irányítja a szerb sportági szervezetet. A magyar küldöttséget Ludvig Zsolt MRSZ-főtitkár, Baran Ádám szerb-magyar kapcsolatokért is felelős elnökségi tag, a Swietelsky-Békéscsaba elnöke, és Nagy Kornél, az U17-es Európa-bajnokság magyarországi versenyigazgatója képviselte.

„Mindkét szövetség rutinos a felnőtt és utánpótlás Európa-bajnokságok rendezésében, úgyhogy megnyugodhatnak az európai szervezet vezetői, mindent megteszünk a sikeres lebonyolításért – mondta el a tanácskozás után Ludvig Zsolt. – Viszont ez lesz az első alkalom, amikor tizenhat csapatos kontinenstornát rendezünk, vagyis mindkét országban nyolc válogatott versenyez majd a címért.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik