Röpi: a férfiaknál Pénzügyőr-siker, a nőknél MTK-vereség

MTI (Közzétete: P. K.)MTI (Közzétete: P. K.)
Vágólapra másolva!
2021.03.20. 23:19
Címkék
A férfi röplabda Extraliga szombat esti meccsén a Pénzügyőr megverte a Kazincbarcikát, a hölgyeknél a Szent Benedek RA nyert az MTK ellen.

A Pénzügyőr szerzett előnyt a férfi röplabda Extraliga elődöntőjében, miután a párharca első mérkőzésén házigazdaként kétszettes hátrányból fordítva legyőzte a Kazincbarcikát.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második összecsapását kedden rendezik. A másik ágon a Fino Kaposvár és a MAFC-BME csap össze.

A Szent Benedek RA négy játszmában nyert az MTK pályaválasztásával a női röplabda Extraliga 5-8. helyért zajló szakaszában, a párharc első mérkőzésén.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc második összecsapását szerdán rendezik. A másik ágon az UTE és a DVTK csap össze.

RÖPLABDA
FÉRFI EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ
1. MÉRKŐZÉS
LV Sport Pénzügyőr SE-Vegyész RC Kazincbarcika 3:2
(-22, -20, 18, 20, 12)
Kőér utca. V: Halász T., Kiss Z.
PSE: Rása 2, Magyar B. 1, Reffatti 22, Pedrao 10, Kovács Z. 21, Kiss D. 6. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., Tordai 1, Szabó M. 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
VRCK: Páez 4, Ciupa 15, Juhász 10, Árva 13, Mineiro 12, Mihalj 9. Csere: Dudás (liberó), Péter, Bibók 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MESTERMÉRLEG
Jókay Zoltán:
– Persze, hogy örülök a sikernek, mert a meccs előtt beszéltük is, hogy mindegy hogyan, de az első meccs legyen meg. Aztán nyilván nem mindegy, mert láttam tompaságot a srácokon, taktikai fegyelmezetlenséget, ami oda vezetett, hogy az első két szettet elveszítettük.
Toronyai Miklós: – Jól mentünk bele a meccsbe, de szerintem kétszettes előnynél kicsit megijedtünk, hogy nyerhető ez a mérkőzés. Bizonyos szituációkban egymással veszekedtünk, kicsit kiestünk a ritmusból, ezt a folytatásban jobban kell kezelni. A küzdéssel, és az akarással viszont egyáltalán nem volt baj.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1–0 a Pénzügyőr javára.



NŐI EXTRALIGA
AZ 5–8. HELYÉRT
1. MÉRKŐZÉS
MTK Budapest-Szent Benedek RA 1:3
(-22, -24, 22, -20)
Budaörs. V: Horváth M, Sík.
MTK: Godó 7, Kilyénfalvi 9, Durst 2, Szerencsés-Miklai 15, Papp 11, Vezsenyi 21. Csere: Szalai (liberó), Lesi 1, Berkó L. 2. Vezetőedző: Leiszt Máté.
SZBRA: Herbin-Baker 6, Szevarika 12, Szerényi 4, Váldez 20, M. Szkorics 17, Vacsi 10. Csere: Fáth (liberó), Bleicher N., Araczki. Vezetőedző: Kormos Mihály.
MESTERMÉRLEG
Leiszt Máté:
– Körülbelül egy szezonra elegendő hibát vétettünk a mai mérkőzésen, nagyon gyenge produkciót nyújtottunk. Egészen más hozzáállásra lesz szükség a szerdai meccsen.
Kormos Mihály: – Az öltözőben a meccs előtt azt beszéltük a lányokkal, hogy mindegy hogyan, csak nyerjünk. Nem számít az eredmény, a győzelem a lényeg, azt számolják, hogy ki tud háromszor nyerni a párharcban. Sokszor sok hibával, küzdelmesen, nagyon sok energiát beletéve egy-egy labdamenetbe sikerült nyernünk. Nálunk a vezetés, hazai pályán egy kicsivel szeretnénk fegyelmezettebben játszani. Most a mérkőzés felében ez sikerült, de a második felében nagyon nem. Ezen változtatnunk kell a folytatásra.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 1–0 a Szent Benedek javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik