Kristálygömb: VB edition

2464093 24640932464093 2464093
Vágólapra másolva!
2014.06.08. 09:06
Címkék
Közeledik a Világbajnokság, s ilyenkor az átlag fociszurkoló egyre többet gondolkodik az esélyeken, lehetséges forgatókönyveken. Odaérhetnek...

Közeledik a Világbajnokság, s ilyenkor az átlag fociszurkoló egyre többet gondolkodik az esélyeken, lehetséges forgatókönyveken. Odaérhetnek a Brazilok? Messi tovább szenved a címeres mezben, vagy most kupáig vezeti nemzetét? CR egészséges tud maradni? A belgák tényleg robbantanak? Hodgsonnal túléli a csoportot Anglia?
Mi is ilyen dolgokon rágódunk, szerencsére lehetőségünk is van megosztani ezen gondolatainkat, melyeket a hajtás után Ti is olvashattok:
Közeledik a Világbajnokság, s ilyenkor az átlag fociszurkoló egyre többet gondolkodik az esélyeken, lehetséges forgatókönyveken. Odaérhetnek a Brazilok? Messi tovább szenved a címeres mezben, vagy most kupáig vezeti nemzetét? CR egészséges tud maradni? A belgák tényleg robbantanak? Hodgsonnal túléli a csoportot Anglia?
Mi is ilyen dolgokon rágódunk, szerencsére lehetőségünk is van megosztani ezen gondolatainkat, melyeket a hajtás után Ti is olvashattok:

Előjáróban javaslom megtekintésre az alábbi szösszenetet, a kellő hangulat eléréséhez:

Vágjunk is egyből a közepébe, kit tartotok a VB favoritjának és miért?

Lazy87: Talán nem mondok újat azzal, hogy a három legnagyobb favorit a spanyol, a német és a brazil válogatott. Közülük a németeket tartom a legerősebbnek és a legegységesebbnek, szerintem megértek már arra, hogy nagy tornát nyerjenek. Sajnálom Reus sérülését, de így is elég nagy Löw számára a merítési lehetőség. Már két éve az EB-t is be kellett volna húzniuk, de akkor Mario Balotelli még összetörte a német szíveket. Most nem fogja... Nem rossz a selecao, a tavalyi Konföderációs kupán láttuk őket, s a közönség belehajszolhatja a győzelembe Scolari csapatát. Jó lenne, ha sokáig jutnának, mert a hangulat addig biztosan garantált lesz! Ám legyünk őszinték: hol van ez a keret a legutóbbi vb győztesekhez képest? Hol van egy Roby Carlos, egy Cafú, egy Rivaldo, egy Ronaldo? Nem hogy ők nincsenek, de Kaká és Ronaldinho sincs. Szerintem Neymaron kívül annyi az extra klasszis a jelenlegi keret támadó harmadában, mint ahány meccsen Kassai Viktor fújni fog, esetleg még Oscar emelhető ki. A védelem nem rossz David Luizzal, Thiago Silvával és Marcelóval, de a gólokat általában a csatárok lövik. A spanyolok címvédésére több esélyt látok, szerintem még mindig nagyon erős Del Bosque együttese. A Barcának kétségkívül nem volt jó szezonja, de a válogatott más kávéház, szerintem legalább elődöntőig megy az armada. Ne felejtsük, hogy Iker Casillas, ha jól emlékszem, 2006 óta nem kapott gólt az egyenes kieséses szakaszban. Talán az aranyra nincs sanszuk, de jó lesz az argentin, az uruguayi és a belga válogatott is! Jaj, de várom már, hogy kezdődjön!

rakbalazs: Én három csapatot említenék, egyik sem lesz nagy meglepetés: Brazília, Németország, Spanyolország. Mindegyiknek más az oka: Brazília mellett szól a hazai pálya, és az a tény, hogy Dél-Amerikában még nem nyert európai csapat. A német keretben látom a legtöbb lehetőséget, a rutinos játékosok mellett tele vannak tehetséges, sikeréhes fiatalokkal, minden posztra több kiváló játékosuk jut. Spanyolországról elég annyit mondanom, hogy címvédők, emellett kétszeres EB-győztesek, a nagy seregszemléket már-már rutinból hozzák le.

Sanssz06: Szerintem viszont most nincs egyértelmű esélyese a tornának, egyik válogatott sem tűnik lehengerlőnek. Ha mondani kéne valakit, akkor a Németeket mondanám, bár befejezőcsatár poszton elég vékonyak és Reus kiesése is jelentős hátrányt jelent számukra, de még így is rengeteg ütőkártyájuk van, egyaránt rendelkeznek harcedzett veteránokkal és fiatal csillagokkal, az edző is jó, így minden adott h felérjenek a csúcsra.

Az említett három favoritnak mi lehet az a banánhéj, amin elcsúsznak?

Lazy87: Daniel Alves azon a banánhéjon csúszhat el, amit a szögletzászlónál kap...

...A spanyoloknál a tiki-takát már kezdik kiismerni, nem biztos, hogy ezzel a játékstílussal be lehet húzni még egy tornát. A németeknek tanulniuk kellett a két évvel ezelőtt történtekből, a védelemben elég csak egy-egy rövidzárlat, s ugrik a vb. Szerintem nem bánnák, ha Balo idén nem ellenük gyakorolná a gólörömét... A brazilok bebizonyíthatják, hogy egy fecske is csinál nyarat, bár Neymar mellé fel kell nőnie a Hulk, Fred párosnak...

rakbalazs: Brazília esetén egyszerűen gyenge a keret, mert hiába az óriási merítési lehetőség, ha a középpályára egy Ramires - Luis Gustavo kettőssel kell kiállniuk, ott nagy a baj...Neymar az egyetlen, aki megközelíti a közelmúlt nagyjainak (Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Kaká) a színvonalát, és ez sajnos nagyon "vékony" lesz. Spanyolország szerintem jóllakott, a játékukra már klubszinten meg van az ellenszer, és ha ezt a válogatott ellenfelek is megtanulják, akkor baj lesz, emellett pedig szerintem nem zajlik kellő ütemben a fiatalítás. A németektől egy befejezőember hiányzik, mert Klose sajnos nem mai bútordarab, és probléma szerintem, hogy ez a generáció válogatott szinten a fontos pillanatokban eddig mindig elbukott.

Sanssz06: A spanyolok sztem is jóllakottak, e mellett probléma h nincs jó formában lévő (vagy egészséges) csatáruk, és a középpálya sem néz kis sokkal jobban: Iniesta még csak csak, de pl Fabregas gyengusz volt idén, Xavi élete legrosszabb szezonját futja, Javi Martinez keveset játszott, a többiekről nem is beszélve. Látni kell h a mag már kezd öregedni, ennek ellenére az utánpótlás még nincs beépítve a csapatba, hiába ontja magából a La Liga a fiatal tehetségeket... A brazilok sztem szimplán gyengék, a mostani edzőmeccseken lehetett látni Scolari arcán a riadalmat, érzi Ő is h nem tartanak ott, ahol kéne, így sztem óriási blama lesz ebből. A németeket csatárposzton gyengék és őket sem érzem bomba formában lévő brigádnak, de mégis úgy gondolom h csak magukat lőhetik tökön :D

Lazy87: Én nem féltem a német csapatot! Bár Reus kiesése súlyos csapás, de Müller, Götze, Schürrle és Khedira Kroos fognak gólokat rúgni. Mint ahogy Klose is, legalább kettőt, hogy meglegyen a vb rekord! Ettől függetlenül egy Kiessling beférhetett volna a keretbe...

Melyik válogatott fogja a legnagyobb égést produkálni?


rakbalazs
: Brazília, ha nem bírja a nyomást, akkor óriásit bukhat, és az ottani viszonyokat ismerve nemzetbiztonsági kockázat. A klasszikus nagyok közül Hollandiában, Angliában vagy Olaszországban (utóbbi kettő egy csoportba is került) érzem a lebőgés lehetőségét, mert 2-3 klasszis mellett a kereteik egyszerűen középszerűek.

Lazy87: A Ribéry nélküli franciáktól nem várok túl sokat, főleg, ha Benzema olyan hatékonyan használja ki a helyzeteit, mint tette azt tavasszal Madridban. Valamint sajnos úgy érzem, hogy az angol-olasz kettősből egyik már a csoportból kiesik, mert Uruguay biztos, hogy továbbmegy!

rakbalazs: Én a franciákat kíváncsian várom, remélem az olyan tehetséges fiatalokat, mint Pogba, Varane, Griezmann, Mangala bátran használják!

Lazy87: Én meg a hollandokra vagyok kíváncsi, vajon csak ellenünk megy-e a show... A 2012-es fiaskó után még egyszer nem eshetnek ki a csoportból, ha más nem, szerintem Van Gaal személye garancia a minimum nyolcaddöntőre.

Sanssz06: Én fenntartom az előző kijelentésemet: Brazília.

Kik lesznek a VB meglepetés csapata?

Lazy87: A horvátok Rakitics-csel, Mandzsukiccsal, de főleg Modriccsal ütősek lesznek, mégis a belgáktól várom az igazán kiugró eredményt. Minden poszton van Európa-klasszis játékosuk, sőt Courtois és Hazard talán több is már annál. Kíváncsi leszek a bosnyákokra is, főleg Besic és Dzekó miatt, szurkolok nekik!

rakbalazs: Belgium és Kolumbia már nem a klasszikus "meglepetéscsapat" kategória azok számára, akik ismerik a keretet alkotó játékosokat, mellettük Horvátországtól és Boszniától várok szép eredményt

Sanssz06: Én Hollandiától. Mindenki leírja őket a "nevenincs" védelem és Van der Vaart sérülése miatt, de Van Gaal új formációval kísérletezget, sztem robbantani fog vele (bár ezt lehet h a United szurkoló mondatja velem :D)

rakbalazs: Igen, az mondatja

Sanssz06: :((

Melyik fiatal tehetségtől vártok kiugró teljesítményt?


Lazy87
: Besictől, mert ő az egyetlen, aki képes levenni a pályáról Messit!!!:)))

Egyébként a Bazsa által említett Varane-Pogba duó, valamint a belga Lukaku lehet az új sztár. S ha már fiatal tehetségekről van szó, szerintem egy jó tornával Eto'o, Drogba és Klose is eladhatja magát valamelyik top MB1-es csapatba...
...egyébként én személyesen Besicen kívül három játékosnak fogok igazán szurkolni. Higuainnak, hogy bebizonyítsa, kár volt róle lemondani Madridban, s hogy esélyes legyen a gólkirályi címre. Cristiano Ronaldónak, hogy ha a portugálok nem is jutnak nagyon messzire, ő úgy játsszon, hogy év végén esélyes legyen az Aranylabdára. És Klosénak, hogy szerezzen legalább két gólt!!!

rakbalazs: Hollandoktól Bruno Martins Indi, Belgiumból Januzaj, olaszoktól Verratti, franciáktól Griezmann, persze ha kapnak lehetőséget...

Sanssz06: Én természetesen Januzaj felemelkedését várom, mellettük Barkley köztudatba robbanását és Götze klasszissá érését látom reálisnak.



Szerintetek ki lesz a torna gólkirálya?


rakbalazs
: Nagyon nehéz a kérdés, mert ez az a díj, amit a legtöbbször nem az előzetesen esélyesek közül szerzi meg valaki. Messi, Ronaldo, Neymar, Diego Costa adja magát természetesen, vagy Suarez, de itt nem a klubidény-beli forma dönt. Tippelek egyet: Fred lesz az 4 góllal :)

Lazy87: Sergio Ramos, nem is lehet kérdés! Ha már Bazsa tippelt, én is azt teszem: Higuain és Suarez társbérletben, öt góllal!

rakbalazs: Annyit szeretnék, hogy Klose minimum 2gól szerezzen!

Lazy87: Nagyon fogok szurkolni, Ő az egyik kedvenc csatárom!

Sanssz06: Sztem fog is, olyannyira h én Klose és CR7 között vívódok, mert könnyű a csoportjuk és amelyik csapat első helyen megy onnan tovább, az legrosszabb esetben a ruszkikat kapja. Ha Cr nem sérül meg, akkor sztem ezeken a meccseken hint legalább ötöt, de sztem a németek tovább menetelnek majd, így Klose is esélyes.

rakbalazs: Ronaldo négy éve már találkozott egy Észak-Korával is, de ott sem rúgott, nemhogy ötöt, de azt az egyet is nyakkal szerezte véletlenül...



Melyik játékos fog lefőni?


Lazy87
: Szerintem a brazil hőségben minden európai játékos le fog főni, de elég legyen a szóviccekből. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy lesz-e Messinek egyszer az életben olyan vb meccse, amin jól fog játszani... Az olaszok mostanában minden második világeseményükön lebőgnek, s mivel két éve EB döntőt játszottak, a sorminta alapján idén égni fognak, mint a Reichstag. Balotellinek egyébként sem volt kimondottan jó szezonja, s ez a vb sem az övé lesz.

rakbalazs: Ennél a kérdésnél a legfontosabb, hogy ki mennyire bírja el a rá nehezedő nyomást, és az itt szerintem Brazília és Argentína 10-esére nehezedik. Neymar-on van a a legnagyobb teher, talány, hogy elbír-e ezzel ilyen fiatalon, illetve, hogy Messi egy olyan közegben, ahol az argentinokat tradicionálisan gyűlölik, mennyire fog felpörögni, pláne egy ilyen magához képest gyenge tavasz után. Mellettük Diego Costa lesz érdekes, hogy immár spanyolként mire lesz képest a szülőföldjén.

Sanssz06: Don't cry for me Argentina:

De tehetném ide Xavi képét is, ugyanis egyszerűen nem látom h egy (magukhoz képest) harmatos szezon után ugyan mitől tudnának felpörögni...

rakbalazs: Én azt gondolom, hogy reálisan nézve Xavitól csodát itt már nem kell várni, ergo bukni sem tud akkorát.

Végül arra kérlek Titeket h tippeljétek meg a legjobb 16 mezőnyét!

rakbalazs:
A: 1. Brazília 2. Horvátország
B: 1. Spanyolország 2.Chile
C: 1. Kolumbia 2. Elefántcsontpart
D: 1.Uruguay 2. Olaszország
E: 1.Franciaország 2. Svájc
F: 1. Argentína 2. Bosznia
G: 1. Németország 2. Portugália
H: 1. Belgium 2. Oroszország
A legjobb nyolcba a sorsolást ismerve Brazília, Spanyolország, Kolumbia, Uruguay, Franciaország, Argentína Németország és Belgium kerül.

Lazy87: Az ágakat ismerve szerintem Brazília-Hollandia, Elefántcsontpart - Olaszország. Spanyolország-Horvátország, Uruguay - Kolumbia, Franciaország - Bosznia Hercegovina, Németország - Oroszország, Argentina - Svájc és Belgium - Portugália nyolcaddöntők lesznek. Bár jobban szeretném, ha az angolok jutnának tovább a csoportból, az olaszoknak talán erre több az esélyük. Utána francia-német, brazil-olasz, argentin-portugál és spanyol-uruguay negyeddöntőket várok. Ha már játszunk, tovább is folytatom... Brazil-német és argentin-spanyol elődöntők lesznek, a fináléban pedig Özil mesteri gólpasszából Klose belövi a rekordot jelentő 16. vb gólját, amivel a németek megnyerik a tornát!

Sanssz06: Szerintem Brazília a csoportját még behúzza, megelőzve a Horvátokat, míg a B csoportban papírforma, Spanyol 1, Holland 2őt várok. A Brazil-Holland ugyanakkor sztem a vb meglepetésmeccse lesz, és a tulipánosok masíroznak tovább. A C csoport relatíve gyengébb a többihez képest, igazándiból itt bárki odaérhet, én egy meglepetés Görög-Japán duót várok előre, míg a halálcsoportban szerintem Olasz-Uru sorrend lesz és el is verik majd a C csoportos ellenfelüket a tizenhat között. Az angolokért vérzik a szívem, de Hodgson papa taktikai zsenijének köszönhetően kizúgnak... Az E kvartettben Francia-Svájc, míg az F-ben Argentin-Bosnyák továbbjutókat várok és szerintem a 16 között sem lesz meglepi. Az utolsó két négyesben Német-Portugál és Belga-Orosz továbbjutást várok. Itt egy újabb meglepi jön, ugyanis Januzajék nyaralni küldik CRéket, míg a túloldalt a németek lesimázzák a ruszkikat.

Köszönöm a válaszokat!

Most pedig rajtatok a sor h kifejtsétek a véleményeteket komment formában:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik