Beharangozó - 2013. Tavasz

2464093 24640932464093 2464093
Vágólapra másolva!
2013.02.17. 20:02
Címkék
Ladies and Gentlemen! Eljött a nagy nap, pontosabban holnap el fog, lévén már csak egyet kell aludni a Pázmány Labdarúgó Liga 2013. tavaszi szezonjának...

Ladies and Gentlemen! Eljött a nagy nap, pontosabban holnap el fog, lévén már csak egyet kell aludni a Pázmány Labdarúgó Liga 2013. tavaszi szezonjának a kezdő sípszójáig.

A következő bejegyzésben
xersaihtam kollégával egy kis betekintést szeretnénk adni a várható csodába.

Az izgalmak garantáltak, minden mást megtudhattok a lapozás után:



I. osztály:


Seregszemle, Esélylatolgatás:

Az előzetes információk szerint minden idők legerősebb és legkiegyenlítettebb első osztálya elé nézünk.
A két feljutó csapat egyaránt erős, a KREatin a károli válogatott játékosaiból áll, talán a liga legjobb kapusával a soraiban, a Rangers erejéről sok mindent elmond h három játékosa is ott lehetett a másodosztály álomcsapatában, nekik talán a gyengébb cseresoruk lehet az achillesük a szezon során, de egy meccsen bárkit elkaphatnak.

Az osztály öregfiúi közül a rekordbajnok Vaskapu változott a legtöbbet, a keretük ettől még nem lett gyengébb, azonban az az összeszokottság csorbulhatott, ami a többi nevező fölé emelte a fekete hadat.
A címvédő Los Blancos kerete nem esett át nagy átalakuláson, de erre nem is volt szükség, a liga egyik legjobb védelme egyben maradt, az összeszokottság pedig meccsről meccsre növekszik, ami a címvédéshez elengedhetetlen lesz.

A tavalyi bronzérmes AS Iustum sem változott jelentősen, de ez számukra sem létkérdés, a keretük igen masszív és régóta egyben van. A jó szerepléshez csupán el kell kerülniük a tavalyi bealvást a rajton.

A Fegyencjárat egy játékost igazolt a téli játékospiacon, az előrelépéshez (avagy visszalépéshez a méltó helyre) a legtöbbet a sérülések elmaradása tehetné, reméljük a legjobbakat :D


PLL Blog Tipp az osztály végeredményére:

1. Vaskapu FC

2. Los Blancos

3. AS Iustum

4. Fegyencjárat

5. KREatin

6. Budapest Rangers

Párosítás:

12:35 – 13:15: Los Blancos - Fegyencjárat

A címvédőre teljesíthető feladat vár a fegyencek személyében, hisz régóta ismerik az ellenfelüket, aki ráadásul nem is erősített jelentősen az előző gyalázatos félév óta.
Ettől még az eddigi egymás elleni meccseik rendre szorosra sikeredtek, így a PLL Blog is egy szoros Blancos győzelmet vár.


13:20 – 14:00: AS Iustum - Vaskapu FC

A tavalyi második a harmadikhoz látogatna ha lenne hazai pálya. Az előző félévben a vártnál simább Vaskapu győzelmeknek lehettünk szemtanúi, azóta azonban jelentősen átalakult a rekordbajnok csapata. Kulcskérdés lehet a iustumos Petroff játéka, az ezüstös szezonban remek kettőst alkottak az azóta all star válogatottig eljutó Bagóval, most is sokat dobna a játékukon az együttes szereplésük.
PLL Blog tipp: Vaskapu FC


14:50 – 15:30: Budapest Rangers FC - KREatin

A friss feljutók egyből egymással néznek farkasszemet. A színvonal miatt aggódóknak elárulom, hogy a tavalyi másodosztály öt játékosából négynek lehetősége lesz pályára lépni ezen a találkozón (a Rangers három, a KREatin egy játékost adott a válogatottnak).
Tavaly a KREatin jött ki jobban a párharcból, a PLL Blog szerint ez most is így lesz.


Ezen a ponton át is adnám a szót xersaihtam kollégának, következzen a másod és a harmadosztály:

II. osztály

Seregszemle:

A legnagyobb átalakuláson a II. osztály ment át a tavaszi idényre, ami nem is csoda, hiszen elvileg a 6-bón 4 csapat cserélődhet, ami meg is történt.
A múlt félévi mezőnyből hírmondónak maradt a Gradus és az Erasmuscle – utóbbi nyilván átalakult kerettel.
Az I. osztályból az osztályozón kieső Vaskapu Jam-Jam csatlakozott az osztályhoz, a Bíbortógás Fenevadak azonban feloszlott és nem nevezett a tavaszi idénybe. Így a III. osztályból a bajnok AS Iustum II-n és az osztályozót megnyerő F.C. Custodián kívül a bronzérmes Zoknis Hobbitok is feljutott.

Esélylatolgatás:

A Vaskapu Jam-Jam, kerete alapján, komolyan gondolja a feljutást. Több, korábban a Vaskapuban játszó játékos segíti tavasztól a csapatot, és most már a rutinra sem lehet panasz.
Az AS Isutum II fiatal és agilis csapat, ráadásul a felkészülési mérkőzéseken is meggyőző teljesítményt mutatott, meggyőzőbbet, mint I. osztályú testvércsapata. Az F.C. Custodia nemkülönben, hisz csak centikkel maradtak le a III. osztályú aranyéremről, a keret erőssége alapján egyértelműen dobogóesélyesek, a gyengéjük – ahogy az elmúlt félévben is – a rövid kispad lehet.
Az Erasmuscle megtartotta több jó játékosát az elmúlt félévről, az újakról azonban semmit nem tudunk. Sötét ló, mint mindig.
A Zoknis Hobbitokat némileg váratlanul érte a lehetőség, hogy a II. osztályban indulhatnak, de itt sem lesznek elveszettek.
A Gradus kerete is változott pár ponton, de nagy kérdés, mennyire fogja felvenni szinte kivétel nélkül nagyon gyors és agresszív játékot játszó ellenfeleivel szemben.

PLL Blog tipp a csoport végeredményére:

1. Vaskapu Jam-Jam

2. F.C. Custodia

3. AS Iustum II

4. Erasmuscle

5. Zoknis Hobbitok

6. Gradus

A hétfői párosítás:

09:35 – 10:15: Gradus - F.C. Custodia

Rögtön a nyitómeccs a II. osztályé, sokat el fog árulni a várható erőviszonyokról a rutin és a fiatal erő összecsapása.

PLL Blog tipp: V


11:05 – 11:45: Erasmuscle - Vaskapu Jam-Jam

Ha a Jam-Jam komolyan gondolja a feljutást, nem hullajthat el egyetlen pontot sem. Az Erasmuscle hagyományosan gyengén kezdi a szezont a közös felkészülés és az új emberek miatt, ezért bár nem sokkal gyengébb, ezen a meccsen még egyértelműen a Jam-Jam-nak áll a zászló.

PLL Blog tipp: V


11:50 – 12:30: AS Iustum II. - Zoknis Hobbitok

Egyedül az a különbség, hogy ezt a mérkőzést már a II. osztályban játsszák. A két csapat örökmérlege egy győzelem, egy döntetlen a Iustum II javára, ezen igyekszik most javítani a Zoknis Hobbitok.

PLL Blog tipp: H

III. osztály

Seregszemle, esélylatolgatás:


Feljutott három csapat is a II. osztályba, tehát a dobogó teljesen kiürült. Hogy mennyiben hoz ez színvonalcsökkenést, nem tudhatjuk, inkább reméljük, hogy többeknek ezáltal nagyobb tér jut az érvényesülésre.
A felsőbb osztályból itt is csak egy csapat érkezik, az osztályozón kiesett Smasszer Fc. Ők nyilván csak átmenetinek tekintik a látogatást az osztályban, a zuhanyhíradó szerint, ennek megfelelően erősítettek is.
A II. osztály múlt félévi utolsó helyezettje, a Lex Poznan-SPQR feloszlott, játékosai több másik csapatba igazoltak. Abszolút újonc a Keverton, a nevek alapján azonban nem első féléves PLL-játékosokból áll, nem is valószínű, hogy az alsóbb régióban végez.
A Pasos United számára most vagy soha: A csapat már összeérett, a nagy riválisok távoztak, a 2. hely a minimum a feljutás kiharcolásához.
A KPI stabil középcsapat a III. osztályban, de nem látszik benne a potenciál a kiugráshoz. A dobogó környékén végig ott lesznek.
Nem újonc már a BHÖK sem, az előző félévben nyerni is megtanult, egyre nagyobb veszélyt jelent a csoport többi csapatára. A Just4fun ismét hirdetésben toborzott játékosokat, ami akár még jól is elsülhet.
A KHÖK-Iustum sem pofozógépnek készül, számukra azonban még a stabil csapat kialakítása az elsődleges cél.

PLL Blog tipp a csoport végeredményére:

1. Smasszer Fc

2. Pasos United

3. Keverton

4. KPI

5. BHÖK

6. KHÖK-Iustum

7. Just4Fun

A hétfői párosítás:

10:20 – 11:00: BHÖK – Keverton

Lutri lenne tippelni a meccsre, mégis megtesszük: a Keverton kerete alapján jobb a BHÖK-Spartacusnál, de az összeszokatlanság még hátrányt jelenthet.

PLL Blog tipp: D


14:05 – 14:45: Smasszer Fc – KPI

A Smasszer Fc egy középerős csapat ellen mérheti föl a III. osztály erőviszonyait, könnyű meccse biztosan nem lesz.

PLL Blog tipp: H


15:35 – 16:15: KPI - Just4Fun

A KPI mindjárt kétszer is kipróbálhatja magát, a páratlan számú csapat miatt előrehozott mérkőzésen. A Just4Fun-nak valószínűleg nem itt lesz a legnagyobb esélye a pontszerzésre, de ki tudja…

PLL Blog tipp: H


16:20 – 17:00: Pasos United - KHÖK-Iustum

A Pasos mint említettük, nagy lehetőség előtt áll, ezért a még formálódó KHÖK-Iustum ellen kötelező a győzelem.

PLL Blog tipp: H


Képeket és ropogós statisztikákat a blog korábbi bejegyzéseiben valamint a Facebookos PLL profilon találtok

Szerencsére Remélhetőleg ezzel már csak Ő van így

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik