Tippverseny - 10.forduló

2518456 25184562518456 2518456
Vágólapra másolva!
2012.12.01. 22:12
Sorsdöntő előtti forduló! Bizony még mindig vannak megválaszolatlan kérdések mindhárom osztályunkban!Ezen azonban sokat javíthat a 10. forduló...

Sorsdöntő előtti forduló!Sorsdöntő előtti forduló!

Bizony még mindig vannak megválaszolatlan kérdések mindhárom osztályunkban!
Ezen azonban sokat javíthat a 10. forduló, amely az első két osztályban az utolsó összecsapásokat jelenti a pótfordulót nem tekintve! Így itt már végleg eldőlhet az aranyérmesek kiléte.

Az előző fordulóban az AS Iustum csapata a Jam-Jam ellen biztosította be a bronzérmet érő helyét. A Kreatin pedig győzelemmel használta ki a Rangers bukását, nagy lépést téve a győzelem és a hőn áhított első osztály felé.

Azonban ez még mindig nem elég...sok kérdőjel tarkítja még a tabellát és nehezíti meg dolgunkat tippversenyünkben:

Az első osztályban mindhárom mérkőzés kulcsfontosságú lesz!
Első sorban a Vaskapunak kell megvernie testvércsapatukat, a Jam-Jam-ot, ha életben akarják még tartani esélyüket a győzelemre. Tekintve eddigi formájukat, nem lesz teljesíthetetlen feladat a számukra, azonban ezzel visszaküldhetik az aktuális ellenfelüket az osztályozóra kötelezettek sorába.
Ezt követően valószínűleg mindketten beülnek szurkolni a Fegyencjárat - Bíbortógás Fenevadak mérkőzésre, hogy a "házigazdák" maximum egy döntetlent érjenek el, így egyenlő ponttal, de esetleg jobb gólaránnyal a Jam-Jam megtarthassa 4. helyét, ezzel csodával határos módon a Fegyenceket tartanák az osztályozót érő helyen. Azért lássuk be, a papírforma erősen hazai győzelmet mutat.
Ezek után valószínűleg az AS Iustum - Los Blancos meccset is végignéznék, reménykedve, hogy a jó formát mutató Iustum meg tudja fogni, esetleg döntetlenen tudja tartani a Blancókat, így segítve a Vaskaput ismételt győzelemhez. A papírforma a Blancokat hozza, főként mert a győzelem esélyének hevétől fűtöttek, ám a Iustum tét nélkül tud játszani, a biztos harmadik hely birtokában. Mindenki döntse el, hogy ez kinek kedvez majd!
Utólag megjegyeznék két dolgot: a Blancók történelmi győzelmet arathatnak a PLL.-ben, bár már a Vaskapu legyőzése is igen nagy szó volt!
Az osztályozót valószínűleg a Bp. Rangers csapatával kell majd játszania az 5. helyezettnek, de még a KREatin is lehet az aktuális ellenfél. Lényeg, hogy egyik ellen sem lesz könnyű a bent maradás.

A másodosztály első mérkőzésén a Smasszer United bizonyára győzelemmel menekülne az utolsó helytől, de az osztályozó már kötelező nekik, mivel a Gradus nagyobb gólkülönbséggel verte őket! Az Erasmuscle a harmadik helyért küzd. Bár feljebb nem léphetnek, azért nyilván a bronz is fontos, melyhez mindössze egyetlen pontra lenne szükségük. Nem lenne meglepő egy döntetlen eredmény, mellyel mindkét gárda biztosan a helyén maradhatna.
A KREatin - Lex-Poznan mérkőzésen eldőlhet a bajnoki cím sorsa. A listavezetőnek már egy pont is elég a boldogsághoz, de a sereghajtó formáját nézve a győzelem lenne a papírforma. A Poznan még 2 mérkőzést játszik a KREatinnal és ha mindkettőt tudja hozni, az osztályozós helyre is felérhetnek, ha a Smasszerek nem tudnak pontot szerezni. De lássuk be erre a forgatókönyvre nem sok az esély.
A Gradus csapatának biztos a 4. helye, azonban egy esetleges győzelemmel a Budapest Rangers ellen a harmadik helyet is megszerezhetik, amihez az is kell, hogy az Erasmuscle ne szerezzen egyetlen pontot sem az utolsó fordulóban. A Rangers csapatának biztos a második helye, ám matematikai esélye még a győzelemre is van, de lássuk be, nem sok az esély, hogy a KREatin a fennmaradt két meccsükön egyetlen pontot se szerezzen!


A harmadik osztályunkban még 2 forduló van hátra, ám a halasztások miatt van akinek még 4 meccse van hátra, így nehéz végső jóslásokba bocsátkozni.
Itt már az első három helyen csak három csapat osztozhat. Mindössze a sorrend kérdéses még!
Az AS Iustum II. a Zoknis Hobbitok csapatával csap össze, mely az osztály rangadójának tekinthető. Előző mérkőzésük döntetlenre végződött, ugyan úgy mint a Zoknisok előző fordulóbeli meccse a Custodiával. A Iustum II.- nek már egy döntetlen is elég, hogy biztos osztályozósak legyenek, ám nekik nyilván a győzelem és az első hely a cél, főként a tavalyi elbukott osztályozó árnyékában. Ennek fényében nem akármilyen összecsapásnak lehetünk szemtanúi!
A Custodiának a KPI csapata ellen kell hozza a kötelező győzelmet, mivel több pontot nem bukhatnak el, ha az első helyen akarnak végezni!
Jelen állás szerint a Iustum II. 3 ponttal vezet a Custodia előtt, akik egyel kevesebb meccset játszottak, így egy pontegyenlőség is elképzelhető az első helyen, melyből jobb egymás elleni gólkülönbséggel a Custodia csapata jönne ki jobban!

A részletek után nézzük mire tippelhetünk az utolsóelőtti fordulóban:

December 3. hétfő

10:00-10:30 BHÖK-Spartacus – Just4Fun

10:35-11:15 Erasmuscle – Samsszer United

11:20-11:50 AS Iustum II – Zoknis Hobbitok

11:55-12:35 FC Vaskapu – Vaskapu Jam-Jam

12:40-13:20 Lex Poznan-SPQR – KREatin

13:25-14:05 Fegyencjárat – Bíbortógás Fenevadak

14:10-14:50 AS Iustum – Los Blancos

14:55-15:25 KPI – F.C. Custodia

15:30-16:00 Pasos United – KHÖK FC

16:05-16:45 Gradus – Budapest Rangers

Sok szerencsét és jó szórakozást kívánok ismét!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik