Serie A: a FIFA-nál támogatnák a rájátszás bevezetését

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.18. 23:04
null
A FIFA elnöke szerint lehetne izgalmasabb is az olasz bajnokság – például ha rájátszásban dőlne el a bajnok kiléte (Fotó: AFP)
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke újságírói kérdésre az olasz bajnokság esetleges reformjáról is beszélt a FIFA online megtartott kongresszusa után. A sportvezető szerint támogatható egy rájátszásról szóló elképzelés az izgalmak fokozására, de hozzátette, a döntés nem az ő hatásköre.


Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke az elmúlt hónapokban többször előhozakodott az ötlettel, mely szerint rájátszásos rendszerben kellene odaítélni az olasz bajnoki címet. Az ötlet eredetileg még a koronavírus miatti kényszerű leállás alatt röppent fel, amikor úgy tűnt, nem lehet végigjátszani a 2019–2020-as idényt, így fejezték volna be a bajnokságot, hogy aranyérmest hirdethessenek és eldőljön a nemzetközi kupaindulók kiléte.

Végül a Serie A maratonira nyúlt évada befejeződött, a Juventus ismét megvédte a címét, a hajrában pedig egyik kihívójának, sem az Internek, sem az Atalantának, sem a leállás után óriási mélyrepülésbe kezdő Laziónak nem volt esélye arra, hogy befogja a torinói csapatot.

Azt a csapatot, amely zsinórban kilencedszer zárt a liga élén…

„Legyünk őszinték. Bárki komolyan gondolja, hogy az olasz bajnokság igazán izgalmas lenne az elmúlt tíz, na jó, kilenc évben? Nem gondolja úgy senki, hogy akadt néhány izgalmasabb versenyfutás az elmúlt idényekben? Mégis miféle verseny az, ahol a csapatok kilencven százalékának a második hely megszerzése lehet egyedül a célja? Nem a FIFA dolga ilyen kérdésekben állást foglalni, de az biztos, hogy léteznek más, izgalmasabb lebonyolítási formák is” – fogalmazott Infantino a rájátszásról szóló felvetésre reagálva, amit később több olasz lap, köztük a La Gazzetta dello Sport is kiemelt.

A Juventus nagy sorozatát megelőzően a Milan tudott legutóbb bajnoki címet szerezni – a 2010–2011-es idényben.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik