Olaszország: labdarúgó Eb-t rendeznének 2028-ban vagy 2032-ben

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2022.01.27. 08:57
null
Olaszország is bejelentkezhet a 2028-as vagy a 2032-es Eb megrendezésére (Fotó: AFP, archív)
Olaszország 2028-ban vagy 2032-ben labdarúgó Európa-bajnokság házigazdája szeretne lenni.

 

Az olasz szövetség (FIGC) elnöke, Gabriele Gravina kifejtette: a hat év múlva esedékes tornát illetően döntő fontosságú lesz, amikor márciusban tájékoztatják elképzeléseikről az európai szervezet (UEFA) végrehajtó bizottságát, a terveik pedig az azután következő viadalra is érvényben maradnak. Olaszország eredetileg a 2028-as Eb vagy a 2030-as világbajnokság megrendezését tervezte, de Gravina hozzátette, hogy egy kisebb projekt vonzóbb számukra, egyben lehetőséget teremt néhány stadion aktuálissá váló felújítására.

„Nagyra értékelnénk, ha a két lehetőség közül az egyiket megkapnánk. Komolyan vesszük, mert nagyon vágyunk az infrastruktúránk korszerűsítésére, például Firenzében, Cagliariban, Bolognában és Bariban" – hangsúlyozta a sportvezető.

Olaszország egyedüli rendezőként legutóbb az 1990-es vb-nek adott otthont, stadionjaik közül néhányat azóta sem újítottak fel.

A 2028-as Eb-re eddig Nagy-Britannia és Írország közösen, továbbá Törökország, valamint Románia, Görögország, Bulgária és Szerbia együttesen jelezte hivatalosan is rendezési szándékát, több országban pedig még egyeztetnek róla.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik