Napoli: egy ember meghalt a bajnoki ünneplésben

Vágólapra másolva!
2023.05.05. 07:43
A Gazzetta dello Sport szerint egy ember meghalt három pedig megsebesült, amikor Nápolyban lövöldözés tört ki a bajnoki cím éjszakai ünneplése közben. A Gazzetta pénteken reggel arról számolt be, hogy 203 ember sérült meg a bajnoki ünneplés következtében.  
Fékevesztett ünneplés Nápolyban (Fotó: Getty Images) – AZ ÜNNEPLÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!
Fékevesztett ünneplés Nápolyban (Fotó: Getty Images) – AZ ÜNNEPLÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁHOZ KATT A KÉPRE!

 

A Gazzetta dello Sport jelentése szerint egy 26 éves férfi életét vesztette a Nápolyban, amikor a Napoli szurkolói a csapat bajnoki címét ünnepelték, és lövöldözés tört ki a tömegben. Mint ismeretes, a Napoli csütörtökön, az Udinében elért 1–1-es döntetlennel biztosította be harmadik bajnoki címét, 1990 után nyert ismét aranyérmet a Serie A-ban a csapat. Nápolyban ezután vette kezdetét a fékevesztett ünneplés, mely során lövöldöztek is a drukkerek, és az egyikük olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kórházba szállítás után életét vesztette.

A hírek szerint a lövöldözésben – melynek körülményeit még vizsgálják – három másik személy, egy 26 éves nő, illetve egy 20 éves és egy 24 férfi is megsérült, de ők nincsenek életveszélyben. Három másik személy pedig petárdarobbanások következtében sérült meg.

FRISSÍTÉS: A nápolyi kórház jelentése szerint az éjszaka folyamán 203 sérült érkezett a sürgősségi osztályra, s a lövöldözéses és petárdás áldozatok mellett többen kés általi sérülést szenvedtek, de kimozduló vállak, végtagtörések és ütések által okozott sérülések, valamint zúzódásos sebek, fejsérülések, pánikroham miatt is kellett ellátni sérülteket, egy embert pedig kábítószer-túladagolás miatt kellett ellátni. Egy 20 éves lányt súlyos fejsérülés és agyvérzés miatt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, miután autóval elgázolták.

Balhé a pályán, Udinében (Fotó: Getty Images)
Balhé a pályán, Udinében (Fotó: Getty Images)

Egyébként csütörtökön már az udinei stadionban is balhé volt, amikor a pályán ünneplő nápolyi fanatikusokra rátámadtak a hazai ultrák.

BALHÉ A PÁLYÁN, UDINÉBEN

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik