Diego kiváltságosnak érzi magát, hogy Del Pieróval játszhat egy csapatban

Vágólapra másolva!
2009.07.10. 09:52
Címkék
A Juventus hivatalosan is bemutatta új szerzeményét, a Werder Brementől igazolt brazil Diegót. A 24 éves játékos „meglepő” kijelentést tett: már gyermekkora óta a Juve sikereiért szorított.
Diego (balra) megérkezett
Fotó: Imago (archív)
Diego (balra) megérkezett
Diego (balra) megérkezett
Fotó: Imago (archív)
Diego (balra) megérkezett

GRYGERA MEHET, CÁCERES ÉRKEZHET

Olasz sajtóhírek szerint a Juventus cseh hátvédje, Zdenek Grygera a görög Panathinaikoszhoz szerződhet. A 29 éves játékos négymillió euróért igazolhat Görögországba, helyére pedig a Barcelona uruguayi védője, a 22 esztendős Martín Cáceres érkezhet kölcsönbe a torinói gárdához.
Alaposan kicserélődhet a Juventus középpályája a 2009–2010-es szezonra: Felipe Melo érkezése a Fiorentinától szinte biztosra vehető, míg Diego már alá is írt a torinóiakhoz. Sőt a kis brazilt már be is mutatták a nagyérdeműnek.

Diego beszélt a múltjáról és a magánéletéről, majd kifejtette az érzelmeit új együttese iránt is.

„A Santos remek csapat. Igaz, hogy Pelé volt a legnagyobb játékosa, de nem árt más futballisták nevét is megemlíteni, mint például Elano és Robinho” – kezdte Diego, amikor nevelőegyesületéről kérdezték, majd áttért a civil életére is.

„Van barátnőm, szeretem a pizzát, az olasz embereket és az olasz kaját, mint ahogy a kocsikat is. De mindennél jobban szeretek futballozni, az jobban is megy, mint a vezetés” – viccelődött a középpályás.

Diego mezszáma új klub a 28-as lesz, amely a középpályás születési dátumára (1985. február 28.) utal. A brazil természetesen szerette volna a tízes szerelést megkapni, csakhogy ez a szám egy bizonyos Alessandro Del Piero „tulajdona”...

A Juve olasz legendájával persze más fronton is meg kell harcolnia Diegónak. Egyelőre nem tudni, hogy a pontrúgásokat milyen gyakorisággal végezheti majd el az újonnan érkező légiós.

„Azt hiszem, ez egy teljesen lényegtelen részletkérdés. Meg fogjuk oldani a helyzetet különösebb konfliktus nélkül. Del Piero egy zseni. Kiváltságosnak érzem magam, hogy mellette játszhatok majd” – vélekedett elismerően új csapattársáról Diego.

„Minden labdarúgó arról álmodik, hogy egy hatalmas klubban futballozzon. Most megadatott nekem ez a lehetőség, és meg akarom mutatni, mire is vagyok képes. Nem voltak kétségeim a váltással kapcsolatban, a Juvénak szurkolok már kiskorom óta.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik