Zlatan Ibrahimovic a friss BL-győztes első számú kiszemeltje

Vágólapra másolva!
2009.05.29. 13:57
Az Internazionale svéd válogatott csatárával, Zlatan Ibrahimoviccsal erősítheti meg keretét a nyári átigazolási időszakban a Barcelona. A katalánok nem sajnálnák a pénzt Ibra megszerzésére, sőt, állítólag Samuel Eto’óról is lemondanának az ügy érdekében.
Lehet, hogy Ibrahimovic hátat fordít Milánónak
Fotó: Reuters
Lehet, hogy Ibrahimovic hátat fordít Milánónak
Lehet, hogy Ibrahimovic hátat fordít Milánónak
Fotó: Reuters
Lehet, hogy Ibrahimovic hátat fordít Milánónak

Az élet nem áll meg, még egy Bajnokok Ligája-döntő kedvéért sem: napokkal a Barcelona római diadala után az olasz sajtó máris azzal foglalkozik, kikkel erősítené meg gyengécskének amúgy sem nevezhető keretét a katalán óriás.

Hogy miért érdeklődnek ennyire az olasz lapok a gránátvörös-kékek iránt? A válasz egyszerű: mert a Barcelona első számú kiszemeltje az Internazionale svéd támadója, Zlatan Ibrahimovic – legalábbis így tudja az Il Corriere dello Sport.

A lap értesülései szerint a friss BL-győztes vezetői két ajánlatot is kidolgoztak rá, hogy meggyőzzék a milánóiakat Ibrahimovic elengedéséről: az egyik változat szerint a római finálé első gólját szerző Samuel Eto’o érkezne a San Siróba szerény 20 millió euró társaságában, a másik forgatókönyv szerint pedig a katalánok 60 millió eurót fizetnének a svéd támadóért.

Mindkét ajánlat megfontolandó, még akkor is, ha Massimo Moratti már korábban kijelentette, hogy Ibrahimovic 100 millió euró alatt nem megy sehova – nem merjük kijelenteni, hogy Eto’óval sokat gyengülne az Inter.

Nem mellékesen a kameruni támadó góljaival nagy szerepet vállalt a Barcelona Bajnokok Ligája-győzelemében, a kék-feketék pedig idestova 44 éve várnak a nagy európai diadalra.

A lehetséges üzletet még valószínűbbé teszi, hogy Massimo Moratti elnök korábban elmondta, szívesen látná csapatában a Barcelona BL-győztes játékosát, Yaya Tourét.

Sőt, az Inter már megegyezett a hatalmas tehetségnek tartott 19 éves Marko Arnautoviccsal, aki 25 holland bajnoki meccsen 12 gólt szerzett a Twente színeiben – és akit sokan Ibrahimovic lehetséges utódjának tartanak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik