Ibrahimovic bemutatásán negyvenezren voltak

Vágólapra másolva!
2009.07.27. 19:34
A lassan két hete tartó szappanopera véget ért: az elmúlt években az olasz Internazionalében futballozó Zlatan Ibrahimovicot hivatalosan is bemutatták mint a Barcelona játékosát, igaz, a csatár több mint egy órát késett a ceremóniáról. A svéd tiszteletére negyvenezren mentek ki a Camp Nouba.
Zlatan Ibrahimovic 2014-ig írt alá a Barcelonához
Fotó: Action Images
Zlatan Ibrahimovic 2014-ig írt alá a Barcelonához
Zlatan Ibrahimovic 2014-ig írt alá a Barcelonához
Fotó: Action Images
Zlatan Ibrahimovic 2014-ig írt alá a Barcelonához

Szavazás

Ön szerint melyik csapat jár jól az Ibrahimovic-üzlettel?

  • A Barcelona tovább erősödött
  • Az Inter jött ki jobban az alkudozásból
  • Mindkét csapat jól jár
  • Mindkettő megbánja még...
Írja be az itt látható számot!
Ahogy arról már beszámoltunk, a svéd játékos a napokban mindenben megegyezett a katalánokkal, hétfő délután az orvosi vizsgálaton is átment, és 2014-ig a Barcelona játékosa lesz.

Ibrahimovicot negyvenezer néző előtt mutatják be a Camp Nouban, a svéd klasszis azonban több mint egy órája késik, és – éppen a Samuel Eto’o által viselt – 9-es mezszámban játszik majd, csak úgy mint a Real Madrid rekordigazolása, a portugál Cristiano Ronaldo.

Zlatan Ibrahimovicért 43.25 millió eurót, Samuel Eto’o játékjogát és Alekszandr Hlebet kölcsönbe adta a Barcelona, utóbbira vásárlási opciót is kapott a milánói klub (10 millió euróért veheti meg 2010 nyarán a fehérorosz játékost a milánói klub). Hleb fizetésének 30 százalékát az Inter, a többit a Barcelona adja majd a játékosnak – tudatta Joan Boix a katalán klub gazdasági ügyekért felelős alelnöke a sajtótájékoztatón, aki 66 millió euróra számolja a transzfer összértékét. A bosnyák-horvát származású Ibrahimovic a Barca harmadik nyári szerzeménye: a brazil balhátvéd Maxwellt szintén az Internazionalétól, míg honfitársát, Keirrisont a Palmeirastól szerezték meg a gránátvörös-kékek.

„Megvalósult álom ez, hatalmas megtiszteltetés. Rengeteg nagy klub van, de a Barcelona több mint egy klub. Nagyon várom már, hogy együtt játszhassak nagyszerű képességű társaimmal, fejlődni szeretnék a csapatnál. Azért jöttem, hogy tanuljak és élvezzem a játékot. Örülök, hogy ennyien kijöttek a bemutatásomra, hogy a szurkolók vártak már. Nem azért jöttem, hogy Eto'ót pótoljam, én teljesen más játékos vagyok. Keményen fogok dolgozni, hogy megmutassam: nem volt hiba engem ide hozni” – tudta le a bemutatás utáni szokásos köröket a sajtótájékoztatón a Barca címerét megcsókoló Ibrahimovic.

VIDEÓ A BEMUTATÁSRÓL



„Sok szerencsét kívánok Ibrahimovicnak a Barcelonánál. Lezárult egy fejezet az életemben, az Interben nyitok egy újat, remélem, hasonlóan sikeres leszek Milánóban is. A szurkolóknak azt ígérem, hogy minden nap kőkeményen fogok dolgozni, hiszen csak ez lehet a sikerek alapja” – nyilatkozta Eto’o az ANSA-nak, az olasz hírügynökségnek.

A kameruni csatár este fél kilenckor írta alá szerződését az Interrel, 2014 nyaráig kötelezte el magát a milánóiakhoz. Eto'ót kedden délután fél háromkor mutatják be az Appiano Gentile-i Angelo Moratti sportkomplexumban.

IBRAHIMOVIC VS. ETO’O

IBRAHIMOVIC VS. ETO’O
  Ibrahimovic Eto’o
Gólátlag (klub, bajnokikon): 270/131 309/165
Gólátlag (válogatottban): 56/21 84/39
Trófeák száma: 8 (klub) 11 (klub), 3 (válogatott)


MINIPORTRÉ

ZLATAN IBRAHIMOVIC
Született: 1981. október 3., Malmö, Svédország
Posztja: csatár
Ifjúsági klubjai: Malmö BI, Balkan, Malmö FF
Profi klubjai: Malmö FF (1999–2001), Ajax (holland, 2001–2004), Juventus (olasz, 2004–2006), Internazionale (olasz, 2006–2009), Barcelona (spanyol, 2009–)
Válogatottság: Svédország, 56/21

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik