Mutu az utolsó pillanatban utasította vissza a Roma ajánlatát

Vágólapra másolva!
2008.09.06. 18:27
Adrian Mutu bevallotta, hogy a nyáron nagyon közel került ahhoz, hogy a Roma játékosa legyen, de végül ő maga hiúsította meg a klubcserét. Elmondása szerint azért döntött a maradás mellett, mert a Fiorentinát elég erősnek érzi ahhoz, hogy a következő években a bajnoki címért csatázzon.
Mutu úgy gondolja, hogy a Fiorentinával is bajnok lehet
Fotó: Imago
Mutu úgy gondolja, hogy a Fiorentinával is bajnok lehet
Mutu úgy gondolja, hogy a Fiorentinával is bajnok lehet
Fotó: Imago
Mutu úgy gondolja, hogy a Fiorentinával is bajnok lehet
„Már szinte rajtam volt a Roma meze, nagyon közel kerültem a fővárosba igazoláshoz" – mondta Adrian Mutu, a Fiorentina játékosa.

„Andrea Della Valle (a Fiorentina elnöke) és Cesare Prandelli (a lilák edzője) viszont nem kívántak elengedni, de mindenekelőtt miattam hiúsult meg a szerződés.”

„Én döntöttem a maradás mellett, mert ebben a bajnokságban ugyan még nem, de a következőben már harcban lehetünk a bajnoki címért” – folytatta Mutu, aki korábban többször kijelentette, hogy remekül érzi magát Firenzében.

A Fiorentina 1–1-es hazai döntetlennel kezdte a Serie A 2008-2009-es szezonját a Juventus ellen, amelyen még nem léphetett pályára a könyöksérüléséből lábadozó Mutu.

„Úgy gondolom, hozzánk hasonlóan a Juve sem lesz bajnok. A Fiorentina nagyjából egy szinten van a Juventussal és a Romával, amit én már önmagában nagy sikerként könyvelek el.”

Visszatérve a sérülésére, Mutu elmondta, sokkal jobban érzi magát, és fizikailag is rendben van, így reményei szerint a Napoli elleni bajnokin és a Lyon elleni BL-meccsen már játszhat.


MUTU FELLEBBEZ

A lausanne-i székhelyű Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult Mutu, akit a FIFA korábban 17.2 millió euró kártérítés megfizetésére kötelezett. A román támadónak az összeget korábbi munkaadója, a Chelsea számlájára kellene befizetnie, mivel 2004-ben drogfogyasztáson érték, és hét hónapos eltiltása ideje alatt nem állhatott csapata rendelkezésére. A játékos a korábbi döntés megsemmisítését kéri.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik