Marcello Lippi: Romániára figyelni kell, Horvátország lesz a meglepetés

Vágólapra másolva!
2008.06.05. 14:27
Bár Marcello Lippi csak nézőként figyeli majd az Európa-bajnokság küzdelmeit, legalább annyira bízik hazája válogatottjának jó szereplésében, mintha ő ülne a kispadon. Lippi véleménye természetesen sokat nyom a latba, mondatait mintegy előételként szolgálja az olasz sajtó a nagy esemény előtt.
Lippi pihen, de szorít a válogatottért
Fotó: Action Images
Lippi pihen, de szorít a válogatottért
Lippi pihen, de szorít a válogatottért
Fotó: Action Images
Lippi pihen, de szorít a válogatottért

OLASZ BAJOK LEHETNEK A CSOPORTBAN

Érdekes eredményt hozott egy internetes szavazás. Arra a kérdésre hogy melyik válogatottnak lesznek a legnagyobb nehézségei a csoportkör során, Olaszország, Németország, Spanyolország, Hollandia és Franciaország válogatottjai közül, az olasz szavazók majd fele saját csapatát jelölte meg.
Marcello Lippi véleményére mindenki kíváncsi. Ez persze cseppet sem meglepő, egyrészt a 2006-os világbajnoki győzelem miatt, illetve azért sem, mert a felmérések szerint egy esetleges Donadoni-kudarc után a legtöbben újra őt látnák legszívesebben a kapitányi székben.

Természetesen a fő téma még mindig Fabio Cannavaro sérülése. Az olaszokat leginkább az érdekli ezekben a napokban, mennyire befolyásolhatja ez a csapat szereplését.

„Fabio adottságaival mindenki tisztában van és most nem csak, mint kiváló védőről beszélek. Az, hogy sérülése ellenére a csapattal maradt sokat elárul emberi értékeiről, az ő karizmájára így sérülten is nagy szükség lesz a csapatnak. Sajnos a baj megtörtént, ezen változtatni nem lehet, de azt hiszem a válogatott elég érett, arra hogy megeméssze a nagy csapást.” – nyilatkozta Lippi, majd reagált arra a felvetésre, hogy Giorgio Chiellini lehet-e az, aki pótolja az aranylabdást.

„Chiellini remek szezont zárt, ám a döntés egyedül Donadonié, több remek képességű játékos is rendelkezésére áll ezen a poszton” – tette hozzá az egykori szövetségi kapitány.

A veszélyes csoporttal kapcsolatban Lippi elmonndta, óva int mindenkit attó, hogy a francia és a holland válogatott mellett megfeledkezzen Romániáról.

„Két nagyon erős csapat ez kétségtelen, de én azt tanácsolom ne becsüljük le Romániát, aki meglepetést okozhat. Bár olyan játékosokkal mint Chivu és Mutu, az ő jó szereplésük nem is lenne olyan nagy meglepetés”.

Apropó: ki lesz a meglepetéscsapat? Lippi szerint Horvátország.

„Horvátország. Nagyon kiegyensúlyozott teljesítménnyel jutott a döntőbe, különösebb gondok nélkül. Bilic nagyon jól megszervezte a játékukat, komoly nyomot hagyhatnak maguk után a most kezdődő EB-n. Csapatként kiválóak és nem hiányoznak az egyéniségek sem és vannak olyan „érdekes játékosok” mint, pl. Modric” – zárta okfejtését Lippi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik