Delio Rossi: Az Inter elleni elődöntő életünk mérkőzése lesz

Vágólapra másolva!
2008.05.07. 13:08
Az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóira kerül sor szerdán és csütörtökön este. Az első mérkőzésen az Internazionale és a Lazio nem tudott dűlőre jutni, 0–0-át játszottak a San Siróban, míg a másik ágon az AS Roma egygólos előnnyel várhatja a Catania elleni visszavágót.
Küzdelmes mérkősére számíthatnak a nézők szerda este
Fotó: Action Images
Küzdelmes mérkősére számíthatnak a nézők szerda este
Küzdelmes mérkősére számíthatnak a nézők szerda este
Fotó: Action Images
Küzdelmes mérkősére számíthatnak a nézők szerda este

Bár a bajnok Inter idei teljesítménye, finoman szólva is meggyőzőbb, mint a tabellán csupán tizenharmadik helyen szerénykedő Lazióé, hibát követhet el az, aki előre leírja a világoskékeket.

A Lazio számára a mérkőzés megnyerésével megnyílhat a kapu az UEFA-kupa felé, amennyiben a másik ágról a jóval esélyesebb AS Roma jut a kupadöntőbe. A „farkasok” már biztos Bajnokok Ligája résztvevők, így, Pandevék akár ki is kaphatnak a kupadöntőben, jövőre akkor is indulhatnak az UEFA-kupában.

„Az Inter elleni elődöntő életünk mérkőzése lesz” – emelte ki a mérkőzés fontosságát a Lazio vezetőedzője, Delio Rossi.

A Laziónál ugyanakkor, rossz előjel lehet, hogy legutóbb, amikor a bajnokság egyik éllovasával játszottak, beleszaladtak egy méretes, 5–2-es vereségbe a Juventus ellen.

A fekete-kékeknek pedig a sok sérült okozhat fejfájást, hiszen továbbra sem áll Roberto Mancini vezetőedző rendelkezésére Zlatan Ibrahimovics, Ivan Cordoba, Walter Samuel, Cesar és Luis Figo sem.

A Catania vereségét sem szabad előre elkönyvelni, bár a dél-olasz csapatnál valószínűleg az a fő cél, hogy bent maradjon a Serie A-ban, így elsősorban a bajnoki meccsekre kell összpontosítania, hiszen mindössze egy pont választja el a kiesőzónától.

Bár a Románál továbbra is hiányzó lesz az első meccset eldöntő Francesco Totti, a „farkasok” ki vannak éhezve a sikerre, hiszen hosszú küzdelmek után maradtak le mind a bajnoki címről, mind a Bajnokok Ligája végső küzdelmeiről.

A Lazio–Inter találkozót szerda este, a Roma cataniai vendégszereplését pedig csütörtök este rendezik. Mindkét mérkőzés kilenc órakor kezdődik
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik