Mutu, Robben és Lúcio a láthatáron, az AS Roma együttese erősítene

Vágólapra másolva!
2007.12.27. 20:45
Az olasz első osztályú AS Roma labdarúgócsapatának vezetői számos erősítésen törik a fejüket, az év végére ugyanis bebizonyosodott, ezzel a kerettel nehéz lesz cím(ek)ig eljutni a 2007-es Olasz Kupa-győztesnek. A csatárigazolás már nyáron is slágertéma volt, most viszont már akuttá vált a probléma. Mancini és Ferrari szerződéshosszabbítása sem jutott nyugvópontra, a klubnak pedig már most vannak kiszemeltjei az esetleges helyettesítésükre.
A római vezetők azt szeretnék, ha Adrian Mutu a fővárosban ontaná a gólokat
A római vezetők azt szeretnék, ha Adrian Mutu a fővárosban ontaná a gólokat
A római vezetők azt szeretnék, ha Adrian Mutu a fővárosban ontaná a gólokat
A római vezetők azt szeretnék, ha Adrian Mutu a fővárosban ontaná a gólokat

A Corriere dello Sport olasz napilap szerint az AS Roma labdarúgóklub lázas csatárkeresésben van, s a Fiorentina román válogatott sztárja, Adrian Mutu az első számú jelöltjük, akiért a januári átigazolási szezonban készek ajánlatot is tenni.

Mutu tizennégy meccsen hét gólt szerzett a Serie A soros idényében, s ha hinni lehet az olasz sajtónak, a fővárosiak készek bőven tízmillió font feletti összeget is áldozni a lilák támadójáért.

Bár Mutu számára igazán telitalálat volt a firenzei légióskodás (Luca Tonival is remekül megértette magát, és Pazzinivel, illetve Vierivel is jól kijön), minden bizonnyal eljátszana a gondolattal, hogy Francesco Tottival együtt ő alkossa a bordósárgák offenzíváját.

Egyelőre "csupán" Totti és Vucsinics bevethető klasszikus csatárposzton a rómaiaknál, ami azonban az év vége felé már kevésnek bizonyult, hiszen a falkavezér több hétre kidőlt a sorból a farkasoknál.

Nyílt titok az is a fővárosiaknál, hogy a csapat zseniális brazil szélsője, Amantino Mancini nem tudott dűlőre jutni a vezetőséggel szerződéshosszabbítása ügyében, így valószínűleg jövő nyáron elhagyja a klubot. A pletykák szerint a Real Madrid középpályása, Arjen Robben pótolhatná Mancinit, miután a holland válogatott nem találja a helyét a királyi gárdában.

Ramón Calderón nem valószínű, hogy elengedné "bagóért" a 36 millió euróért megszerzett klasszist, egy esetleges kölcsönszerződésre azonban meglehetősen jók a giallorossik esélyei.

A védő Matteo Ferrari kontraktusa is 2009-ben jár le, vele azonban jóval előrehaladottabb állapotban vannak a tárgyalások.

Amennyiben mégis zátonyra futna a hátvéd ügye, erre az esetre is fel vannak készülve az Örök Városban, újra megkörnyékeznék a Bayernt és a brazil hátvéd Lúciót, aki hamarosan felveheti a német állampolgárságot.

A portugál tehetség Antunest szinte biztosan kölcsönadja a klub januárban, az ő helyén az ajaxos Emanuelson tölthetné be az űrt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik