Jó az öreg a háznál, Panucci bajnokin is győztes gólt szerzett

Vágólapra másolva!
2007.11.24. 20:16
Az olasz válogatott hátvéd Christian Panucci fejesgóljával gyűjtötte be a három pontot az AS Roma együttese a Genoa otthonában az olasz élvonalbeli bajnokság (Serie A) tizenharmadik fordulójának nyitómérkőzésén. A nemzeti csapatban Skócia ellen is győztes gólt szerző védő ezen a meccsen is az utolsó pillanatokban szerezte a minden eldöntő találatot.
Christian Panucci döntött
Reuters
Christian Panucci döntött
Christian Panucci döntött
Reuters
Christian Panucci döntött

Az ismeretes olasz futballbotrány miatt fővárosi szurkolók nélkül rendezték a Genoa-AS Roma mérkőzést, a 13. forduló nyitómeccsét a Marassiban.

Míg a házigazdáknál nem volt hiányzó, a vendégeknél Luciano Spalletti mester Tottit, Taddeit, Aquilanit, Mexest és Perrottát is nélkülözni kényszerült.

Ennek ellenére a farkasok ragadták magukhoz a kezdeményezést, Mancini fejese és Tonetto perdítése is komoly veszélyt okozott a hazai kapu előtt az első percekben.

A 11. minutumban aztán az örökifjú Christian Panucci hozta rá a frászt az öt meccs óta nyeretlen Genoa szurkolóira, a védő szöglet utáni bólintása Rubinho kezei között halt el.

Továbbra is De Rossiék kezében maradt a karmesteri pálca, nem tudtak azonban hosszú időre sátrat verni a piros-kékek kapuja előtt.

A héten szerződést hosszabbító Max Tonetto azért igazolta, miért tartják sokan „titkos fegyvernek” új, támadóbb pozíciójában. Vucsinics keringője után centiken múlt, hogy nem lőtte ki a 23. percben a rövid felső sarkot 14 méterről.

Félóra magasságában kezdett magához térni a Genoa. A hatgólos Borriello ziccere, majd Konko kapáslövése is jelezte, van keresnivalója a középmezőnyben tanyázó csapatnak is.

A rómaiak drukkerei nincsenek hozzászokva a góltalan mérkőzésekhez, csapatuk utolsó hat meccsén összesen huszonhat találat született.

Mégis a Genoa kezdte jobban a második játékrészt, Borriello újabb nagy helyzete után Bovo és Paro is veszélyeztetett.

Nem sokat késett a válasz: De Rossi szúrt kapura szöglet utáni szituációban az 55. percben, fél métert tévedett lövésével. (A sarokrúgás előtt Bega rántotta le Vucsinicsot a büntetőterületen belül, Rosettinek azonban a szeme sem rebbent...)

Kevéssel ezután Panucci ordító helyzetben lőtt kapu fölé, majd Paro 24 méterről trafálta telibe a bal kapufát. Gól azonban csak nem akart születni.

A véghajrában Vucsinics fejesénél is hihetetlen bravúrt mutatott be Rubinho kapus, ráadásul a berobbanó De Rossit letalpalta a brazil hálóőr az eset után.

A döntésre azonban az utolsó pillanatig várni kellett. Pizarro felívelése után Christian Panucci precíz fejese ugyanis a Genoa kapujában landolt a 90. percben.

Az idegenben veretlen rómaiak ezzel megszerezték hetedik győzelmüket a bajnokságban, és pontszámban beérték a listavezető Intert.

SERIE A

13. FORDULÓ
Genoa - AS Roma 0-1 (Panucci 90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik