Mancini szívesen dobna mentőövet Sevcsenkónak

Vágólapra másolva!
2007.01.08. 17:22
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban listavezető - nem mellékesen a bundabotránynak köszönhetően címvédő – Internazionale vezetőedzője, Roberto Mancini szívesen dobna mentőövet az angol Chelsea-ben csak vergődő ukrán aranylabdás klasszisnak, Andrij Sevcsenkónak. Mancini elégedetlen klassziscsatárai teljesítményével, így elsősorban olyan játékost szeretne csapatában látni, aki egyrészt lendületet képes vinni együttese támadójátékába, másrészt a kapu előtti helyzetkihasználás sem tartozik éppen a gyengéi közé.
Sevcsenko (balra) Lampardék árnyékában futballozik Angliában
Reuters
Sevcsenko (balra) Lampardék árnyékában futballozik Angliában
Sevcsenko (balra) Lampardék árnyékában futballozik Angliában
Reuters
Sevcsenko (balra) Lampardék árnyékában futballozik Angliában

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
Sevcsenko személyére tökéletesen illik a leírás, ráadásul a 2006 nyarán Londonba szerződött klasszis nem igazán kapta el a fonalat és tudott gyökeret ereszteni a Jose Mourinho bajnoki címvédő együttesében.

„Sevcsenko? Igen, el tudnám őt képzelni a csapatunkban – mondta Mancini egy felvetésre, amely az ukrán jövőjének kapcsán született.

Sevcsenko hét évet töltött Milánóban, igaz nem a kék-feketéknél, hanem a városi rivális AC Milan együttesében. A piros-feketéknél töltött időszakban érdemelte ki az Aranylabdát, három szezonban is 24 bajnoki gól fölött termelt, alapembernek számított.

Ezzel szemben a Chelsea-ben ezidáig három bajnoki gólig jutott, nem tartozik a meghatározó, de még a sztenderd kezdőjátékosok közé sem. A londoniak portugál vezetőedzője nem is nevezte a jelenkor pótolhatatlan Chelsea-játékosai közé. Mint például Ricardo Carvalho-t vagy éppen Ashley Cole-t.

Sevcsenko a hétvégi FA-kupa mérkőzésen a negyedosztályú Macclesfield ellen 6-1-re megnyert találkozón ritkán került helyzetbe, akkor is rontott. Az ellene megítélt büntetőt a triplázó Lampard váltotta gólra.

Mancini a nemzetközi futballvilágban parlagon heverő csatárok számbavételénél azt az olasz Antonio Cassanót sem hagyta szó nélkül, aki Madridban nem találja helyét.

"Természetesen nagyon jól ismerem Cassanót. Egy technikailag különlegesen képzett futballistának tartom, és megértem őt, illetve a helyzetét, hogy nehéz egy ilyen típusú játékost szezon közben beépíteni egy csapatba."

Sevcsenkóhoz azonban minden bizonnyal ragaszkodik Roman Abramovics klubtulajdonos, aki évek kitartó munkájával csábította el aranylabdás barátját Londonba, valószínű nem egykönnyen válik meg tőle. Az viszont biztos, az Internél különösebben nem jönnek zavarba, amikor meg kell vásárolni egy játékost. Ennél már csak az biztosabb, hogy a Chelsea-nél nincsenek rászorulva a játékos eladásokból befolyó összegekre.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Mancini elsősorban Sevcsenkónál fiatalabb és még motiválhatóbb, Lionel Messi-féle játékosban gondolkodik, erről a közelmúltban többször is nyilatkozott. Egészen pontosan a Barcelona jelenleg sérült fiatal argentinjára célzott név szerint is, akinek megszerzéséért Massimo Moratti elnök már el is kezdte futni a tiszteletköröket.
A kissé erejét és varázsát vesztő Sevcsenkóra persze ettől függetlenül igényt tartana – az Interben ennek úgy is hagyományai vannak -, a különc Cassanótól azonban, ha udvariasan is, de elhatárolódott.

A milánóiak a bajnokságban 18 forduló után veretlenül állnak az élen, hét ponttal előzik meg a második helyezett Romát. De még versenyben vannak a BL-ben is, ahol a spanyol Valencia elleni nyolcaddöntőre készülnek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik