Nemzetisport.hu 2012.07.26 15:44 Frissítve: 2014.02.23 01:52

Ökölvívás: Haye ismét összecsaphat az egyik Klicskóval

A profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnok, Vladimir Klicsko nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy ismét ringbe szálljon a rövid visszavonulása után nemrégiben győzelemmel visszatérő brit David Haye ellen.

 

A tavaly nyáron – nagy várakozásokat követően – csapott össze egymással az akkor nehézsúlyú WBO/IBF-világbajnok Vladimir Klicsko és a WBA vb-övét birtokló David Haye. Az elvárásokat némileg alulmúló találkozót végül az ukrán fél nyerte meg egyhangú pontozással, és egészen eddig úgy tűnt, Klicsko nem látja értelmét visszavágót adni a brit ökölvívóval, aki tavaly év végén bejelentette visszavonulását, majd nemrégen visszatért, és Londonban kiütötte honfitársát, Dereck Chisorát.

Vladimir Klicsko most úgy fogalmazott, tárgyalni fognak Haye-jel egy esetleges Vitalij Klicsko elleni mérkőzésről vagy egy visszavágóról.

„Elég nehéz követni, David Haye valójában mit is akar, visszavonul, mégsem vonul vissza, akar-e még bokszolni Vitalij ellen vagy ellenem, esetleg valaki mással. Velem már bokszolt, ami nagyszerű meccset hozott a nagy felhajtást követően, és úgy vélem, megvan az esély, hogy ismét bokszoljon egyikünkkel. Ahogy már többször elmondtam, szerintem David időközben jobb ember lett, és sokkal megbízhatóbb, mint volt. Meglátjuk, mi következik. Egyelőre az a fontos, hogy Vitalij nyerjen szeptemberben, és akkor tárgyalhatunk tovább” – nyilatkozta Vladimir Klicsko.

www.profiboksz.hu

2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.

2022.03.29 07:59:51

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

„Egymillió dollárnál nekem fontosabb nyolcmillió kubai szeretete” – 70 éve született Teófilo Stevenson.

2022.03.14 22:52:23

Ökölvívás HEGYI TAMÁS

Bobby Dobbs száztíz éve Budapesten vert tanyát, hogy értékes útmutatást adjon gyerekcipőben járó ökölvívósportunknak.