Küzdősport: hihetetlen bejelentés, Mayweather visszatér – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.05. 06:21
null
Floyd Mayweather visszatér! (Fotó: Twitter)
Azok után, hogy Floyd Mayweather (50–0–0, 27 KO/TKO) tavaly megmérkőzött a UFC-harcos Conor McGregorral, azt gondolnánk, hogy a visszavonulását többször bejelentő,  veretlen amerikai ökölvívó már semmivel sem tudja meglepni a világot, most mégis sikerült neki. Magyar idő szerint hétfő hajnalban Japánban tartott közös sajtótájékoztatót a Rizin japán küzdősportszervezettel.

 

A hivatalos bejelentés értelmében Mayweather szorítóba lép Japánban a Rizin december 31-i gáláján a szervezet veretlen kick-boxosa, az amerikainál 21 évvel fiatalabb, 20 esztendős Naszukava Tensin ellen.

A Rizin MMA és kick-boxmérkőzéseket szervez Japánban, ám azt még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen szabályrendszerben küzdenek meg a felek. A sajtótájékoztatón – melyen bejelentették az összecsapást, és melyen Mayweather is részt vett – azt mondták, hogy erről még folynak az egyeztetések.

A bejelentés azért is meglepő, mert a napokban az amerikai MMA-szervezet, a UFC feje, Dana White is arról beszélt, hogy tárgyaltak egy Habib Nurmagomedov elleni, lehetséges mérkőzésről Mayweatherrel, de úgy tűnik, a japánok beelőzték a UFC-t.

Viszont az nagyon furcsa, hogy kevesebb mint két hónappal a mérkőzés előtt semmilyen további részletet nem árultak el a szervezők, csak annyit lehet tudni, hogy Szaitamában, a 37 ezer néző befogadására alkalmas Saitama Super Arenában rendezik az összecsapást. Sem a szabályokról, sem a menetek számáról, a súlyhatárról vagy a kesztyűk típusáról nem tudni semmi. Utóbbival kapcsolatban adhat némi támpontot a Mayweather közösségi oldalára feltöltött kép, amin nem egy hagyományos bokszkesztyű látható, és a közelmúltban jelentek is meg olyan felvételek róla, amelyek arról árulkodtak, hogy nemcsak bokszedzéseken vesz részt mostanság...

Amúgy a gála televíziós közvetítését is homály fedi, mint ahogy a küzdő felek pénzdíjait is.
A sajtótájékoztatón pedig Mayweather és leendő ellenfele, Naszukava is úgy beszélt, mintha a részletek számukra nem is lennének különösen fontosak.

„Amikor ajánlatot kaptam a mérkőzésre, kérdés nélkül elvállaltam – nyilatkozta Naszukava. – Valószínűleg ez lesz a legnagyobb esemény a pályafutásomban és nagyon boldog vagyok, hogy ez létrejöhet. Kicsit meg is lepődtem ezen. Ellenfelemet még senki sem győzte le, ezért szeretnék történelmet írni az ütéseimmel. A szabályok nem különösebben foglalkoztatnak, hogy rúgásokkal vagy azok nélkül harcolunk majd, azt sem bánnám, ha a boksz szabályai szerint mérkőznénk. Az ellenfelem magasabb nálam, de nem annyival, hogy ne tudnám megütni őt.”

Az amerikai a rá egyébként nem feltétlenül jellemző, de Japánban elvárt tisztelettel beszélt riválisáról.

„Veretlen, így nyilvánvaló, hogy nem véletlenül van ott, ahol. Fiatal, gyors és senki sem győzte még le, ahogy engem sem és az emberek izgalmakat akarnak – ezért választottam Japánt. A szabályok miatt nem aggódom, ezek a következő hetekben tisztázódni fognak, nekem csak az a dolgom, hogy idejöjjek és megmutassam az embereknek a tehetségemet. Mindig is szerettem volna kipróbálni a képességeimet egy másik színtéren, az Egyesült Államokon kívül, ahogy azt amatőrként is tettem” – fogalmazott az amerikai ökölvívó.

2005 óta ez lesz az első olyan mérkőzése Mayweathernek, amelyet nem Las Vegasban rendeznek, és minden jel szerint ez lehet a sporttörténelem első olyan összecsapása, amikor az aktuálisan legjobb bokszoló sportágat vált, vagy legalábbis nem tisztán az ökölvívás szabályai szerint méri össze az erejét a küzdősportok egy másik szakágának világbajnokával.

A sajtótájékoztató és Mayweather posztja a meccs kapcsán:

 





 

December 31st 2018 #Tokyo

6,996 Likes, 0 Comments - Floyd Mayweather (@floydmayweather) on Instagram: "December 31st 2018 #Tokyo"


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik