CS. M. 2021.10.07 11:45 Frissítve: 2021.10.07 12:06

Boksz: Wilder egy mentálisan gyenge ember, ki fogom ütni – Tyson Fury

Magyar idő szerint szombat éjjel harmadszor is egymásnak feszül a WBC nehézsúlyú világbajnoka, a brit Tyson Fury, valamint a cím korábbi birtokosa, az amerikai Deontay Wilder. A két ökölvívó már Las Vegasban, a mérkőzés helyszínén tartózkodik, és az összecsapás előtti utolsó sajtótájékoztató is lezajlott. 

Tyson Fury már a sajtótájékoztató alatt sem kímélte Deontay Wildert (Fotó: Getty Images)

Fury és Wilder első egymás elleni mérkőzése döntetlenre végződött, a legutóbbi alkalommal azonban a brit kiütötte ellenfelét, ezzel pedig megszerezte a WBC nehézsúlyú világbajnoki övét.

„Számomra ezek a meccsek mind pontosan ugyanolyanok. Valaki megpróbálja leszedni a fejemet. Nem számít, hogy ki az, nekem ők egyáltalán nem számítanak. Ez a Tyson Fury road show, ami már tizenhárom éve tart. Wilder egy mentálisan gyenge ember, és én ki fogom ütni szombat este. A visszavágón elpusztítottam őt, a harmadik meccsen pedig még sokkal többet láttok majd ugyanebből. Kétszeres nehézsúlyú világbajnok vagyok, és még nem vesztettem el egy összecsapást sem. Ez már történelem – vezette fel az összecsapást a címvédő Fury, majd hozzátette: – Aki dühösen akarja megmarkolni a forró parazsat, az megégeti magát. Tudja, hogy már kétszer veszített, és harmadszor is veszíteni fog. Ki fogom őt ütni, és utána vissza is vonulhat.”

A kihívó, Deontay Wilder természetesen nem hagyta szó nélkül az elhangzottakat.

„Nincs mit bizonyítanom. Nagyszerű helyen vagyok, remek lelkiállapotban. Rengeteg kiváló ember vesz körül. Ez a küzdelem a megváltásról, a megtorlásról és a bosszúról szól. A legutóbbi meccsünk óta a visszavágóra készülök, nem volt megállás. Sokan azt gondolják, hogy én már egy megtört ember vagyok, de nem lenne fair a körülöttem lévőkkel szemben, ha így viselkednék. Ritkán van ilyen trilógia, és őszintén hiszem, hogy ez a mérkőzés be fog vonulni a történelembe. Az örökséged csak akkor hal meg, amikor a sport iránti vágyad is meghal. Készüljetek a háborúra. Ez egy csodálatos küzdelem lesz” – mondta bizakodva a korábbi nehézsúlyú világbajnok.

ÖKÖLVÍVÁS
PROFI GÁLA, LAS VEGAS
Vasárnap, 3.00:
Tyson Fury–Deontay Wilder III (Tv: Sport1)

                                                                                                    profiboksz.hu/ CS. M. 

 

2021.10.17 12:43:00

Ökölvívás THURY GÁBOR

Pezsgés nehézsúlyban: Tyson Fury Deontay Wildert győzte le, Olekszandr Uszik Anthony Joshuát.

2021.10.06 12:21:30

Ökölvívás MTI/K. B.

A legtöbb pénzt a „Sting Like a Bee” (Csípj, mint egy méh) című alkotásért adták.

2021.10.04 00:25:36

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

ALAPVONAL. Több mint tíz gyanús összecsapást találtak Rióban – tegyük hozzá, eddig nem nagyon rendeztek olyan olimpiát, amelyiken ne lett volna »több mint tíz gyanús összecsapás«.

2021.09.16 23:20:20

Ökölvívás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Nem győzöm hangsúlyozni, két nyugdíjas bokszoló bohóckodásáról beszélünk. Ringbeli mozgásuk sokszor jobban hasonlított családi lakodalmon táncoló nagybácsikéra, mint profi bunyósokéra – hiába, az idő kerekét nem lehet visszaforgatni. Összesen százöt év állt a szorítóban.

2021.07.21 22:17:05

Ökölvívás H. Á.

A Philippe Chatrier Stadionban két veretlen öklöző vívja majd a főmeccset szeptemberben.