Ökölvívás: „Az amatőr boksz még mindig tele van korrupcióval”

Vágólapra másolva!
2012.08.07. 12:15
Szöulban, 1988-ban az ifjú Roy Jones Jr. nagyon megverte a döntőben a helyi hős Pak Szi Hunt (86 tiszta találattal 32-vel szemben), akit a pontozók mégis jobbnak láttak, így olimpiai bajnokot csináltak a dél-koreai ökölvívóból. Roy Jones Jr. szerint azóta sem lett jobb a helyzet.

Pak Szi Hun a legenda szerint annyira „jogosnak" tartotta győzelmét, hogy a döntő után ő maga is elnézést kért Jonestól. A profik között világsztárrá vált Jonesnak később eljuttattak egy aranyérmet, az akkori találkozó bíráit pedig örökre eltiltották, de a bunyós a mai napig elégedetlen az amatőr ökölvívás rendszerével.

„Amikor ezt ellenem elkövették, ahelyett, hogy szembenéztek volna a problémával és azon változtattak volna, ami tényleg rossz, megkerülték a bajt, és olyasmin módosítottak, amin nem kellett volna, a pontozáson – nyilatkozta az amerikai bunyós. – Amióta ezt megtették, én azóta nem is nézem az amatőr bunyót. Borzalmas a pontozási szisztéma, elszomorít, idegesít a dolog. Lejtőre került a sportág, tönkretették az egészet. Amit velem csináltak, az kiszámított dolog volt. Bevágtak egyet az egész ökölvívásnak, de nem próbálták kezelni a problémát. Nem a pontozás a gond, hanem a korrupt bírók. Ha ezt anno sikerül megfogni, most nem tartanánk itt.”

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik